Mit VM: Kom så Enyeama og Musa
Illustration
Generelle

Mit VM: Kom så Enyeama og Musa

Nigeria nåede målet om at komme i 1/8-finalen, og nu venter den hidtil sværeste hurdle. Jeg krydser fingre og håber, at Vincent Enyeama og Ahmed Musa har en god dag. Ellers ryger de ud i aften.

Jeg har været klippefast i min tro på Nigeria hidtil i VM-turneringen, og heldigvis gik det, som jeg prædikede forud for Argentina-kampen. Iran formåede ikke at gøre noget ved Bosnien-Hercegovina i det modsatte opgør, og så gjorde det mindre, at Nigeria tabte til argentinerne.

Nogen har sagt, at kampen mod Argentina har været Nigerias bedste, men jeg er bange for, at det niveau ikke rækker mod Frankrig i aften. De bliver nødt til at finde et ekstra gear, hvis de skal have en chance. Det gjorde de ved Africa Cup of Nations sidste år, da de vandt turneringen ved blandt andet at slå Elfenbenskysten 2-1 i runden efter et gruppespil, hvor de var ekstremt ringe og ineffektive.

Denne gang har spillet i gruppekampene været lidt bedre, men der er mange ting, der skal forbedres. Her er de 3 vigtigste:

- Forsvaret skal stå langt bedre end mod Argentina, hvor de nærmest gav Marcos Rojos 3-2 mål væk i forbindelse med et hjørnespark. Og måske træner Stephen Keshi vælger at sætte Godfrey Oboabona tilbage på holdet, efter han er blevet klarmeldt. Gør han det, vil veteranen Joseph Yobo formentlig ryge tilbage på bænken.

- John Obi Mikel skal op i et helt andet gear på den centrale midtbane. Han er blevet kritiseret for at spille for langsomt og for uinspireret, som han gjorde det i gruppespillet ved de afrikanske mesterskaber i Sydafrika sidste år. Dengang hævede han niveauet, da Nigeria nåede knald-eller-fald kampene. Det skal han gøre igen, for det vil få resten af holdet med.

- Emmanuel Emenike i front skal være farligere. Han har fået alt for lidt ud af anstrengelserne hidtil i turneringen, og måske er det på tide, at han bliver erstattet af den mere boksspiller-egnede Shola Ameobi. Emenike er mere bevægelig og kommer indimellem til at gå lidt i vejen for kantspillerne, når de forsøger at skabe gennembrud, og når de gør det, mangler han inde i boksen.

Hvis Nigeria skal have succes mod Frankrig, skal holdets to bedste spillere ved denne slutrunde stråle endnu engang. Målmand Vincent Enyeama skal ramme det niveau, der har sikret ham 21 cleansheets for Lille i Ligue 1 i denne sæson, og som har gjort ham til én af VM's bedste keepere indtil videre i denne slutrunde. Og så skal Ahmed Musa fungere, som han gjorde det mod Argentina, der slet ikke kunne holde den lynhurtige kantspiller. Musa kommer dog op mod et fransk forsvar, der er en klasse over Argentinas, og derfor skal den dobbelte målscorer fra Argentina-kampen forsøge at løfte sit spil endnu et niveau.

Jeg krydser alt, hvad jeg krydse kan for, at Nigeria skaber overraskelsen. Det ser svært ud, men jeg må tro på, at mine helte lever videre i turneringen.

Og så kipper jeg i øvrigt også med flaget for Algeriet i aften. Jeg var overrasket over, at de gik videre fra gruppespillet, og jeg tvivler på, at de kan gøre noget ved Tyskland, men jeg har lov at håbe.

Go Africa!