Nicklas Bendtner får mange kampe for Wolfsburg
Illustration
Generelle

Nicklas Bendtner får mange kampe for Wolfsburg

Wolfsburg spiller godt nok kun med én angriber, men de har en sæson med mange kampe, og Nicklas Bendtners primære konkurrent er Ivica Olic, der også kan spille andre pladser. Bendtner skal nok få mange kampe.

For os der følger Bundesligaen, er det en god nyhed, at Nicklas Bendtner fremover skal spille for Wolfsburg. Og spille kommer han til. Det vil jeg godt æde min gamle kasket på.

Og hvordan kan jeg så være så skråsikker, når nu manden har spillet 25 klubkampe de seneste to sæsoner, hvor han blot syv gange er startet på banen for sine klubber Juventus og Arsenal?

Jo, det kan jeg, fordi Wolfsburg ikke svømmer i angribere, der er bedre end den 26-årige dansker. Bevares, Ivica Olic scorede 14 Bundesliga-mål i sidste sæson og har en stor stjerne på Volkswagen Arena, men han fylder altså 35 år om godt en måned, og så er han en type angriber, der løber dybt, har et lavt tyngdepunkt og SKAL have bolden i fødderne.

Med andre ord er Olic altså en helt anden angriber end Bendtner. En angriber, der også kan spille på kanten eller lige bag angriberen i træner Dieter Heckings 4-2-3-1 system. Det er altså ikke nødvendigvis afgørende for Nicklas Bendtner at være bedre end Ivica Olic, for Wolfsburg har brug for begge typer til forskellige opgaver i en sæson, der kommer til at byde på pokalbold allerede på søndag mod Darmstadt fra 2. Bundesliga, på 34 Bundesliga-kampe og på Europa League-fodbold.

Det afgørende for Bendtner er at være bedre end hollandske Bas Dost, og det har han gode muligheder for at være. Dost er en meget stationær targetangriber, der blev købt af Wolfsburgs forrige træner Felix Magath i 2012. Trods skiftende trænere havde Dost en godkendt første Wolfsburg-sæson med otte Bundesliga-mål til følge, men i sidste sæson startede han som skadet og var kun i en kort periode midt i sæsonen fast på Wolfsburgs hold. Det virker ikke som om, at Dost er Dieter Heckings kop te.

Og så vælger jeg i øvrigt at forudsætte på forhånd, at Bendtner ikke får problemer med 22-årige Kevin Scheidhauer, der godt nok scorede 20 mål i 25 kampe for klubbens Regionalliga-hold i sidste sæson, men som fortsat har sin Bundesliga-debut til gode.

Nicklas Bendtner er en bedre angriber end Bas Dost. Hans teknik er bedre, hans forståelse for spillet er bedre, og han kan hjælpe meget bedre til i det opbyggende spil. Se bare på de opgaver Bendtner har løst på landsholdet. Han har ofte været spilstation udenfor feltet og hjulpet holdkammerater som Christian Eriksen og Michael Krohn-Dehli til chancer. Det magter Dost ikke.

I øvrigt er Bas Dost denne sommer blevet meldt på vej væk fra Wolfsburg, hvor Feyenoord og PSV Eindhoven har været meldt interesseret i manden, der scorede 32 mål i Æresdivisionen i sin sidste sæson for Heerenveen, men som ikke har slået endeligt igennem i Bundesligaen. Derfor kan han også blive solgt, inden transfervinduet lukker.

Er Nicklas Bendtner i form, og holder han sig på god fod med træner Dieter Hecking, kan ægteskabet Bendtner-Wolfsburg blive lykkeligt.

Og så er der altså ikke så mange fristelser for festglade Bendtner i Wolfsburg, der er en rigtig arbejderby med kun godt 120.000 indbyggere. Jeg var der i 2010, hvor jeg fik en stor paraplydrink på byens eneste cocktailbar. Edin Dzeko besøgte i øvrigt samme cocktailbar samme aften, men det gider jeg ikke fortælle Bendtner.

Hold din sti ren, knægt, så bliver du et hit på Volkswagen Arena.