• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Thomas Pyndt

Englands europæiske problemer

Englands europæiske problemer
Foto: Polfoto

England er på sigt presset på de pladserne i Champions League - Manchester City og Liverpool kan rette op truslen.

Af Thomas Pyndt

Det kan godt være, at Premier League er verdens rigeste liga blandt andet takket være de store tv-indtægter, men de seneste år har klubberne haft voldsomt svært ved at konvertere de mange millioner pund til slagkraftige mandskaber, der kan gøre det godt i Europa.
 
Tilbage i 2009 var tre af fire hold i Champions League-semifinalerne engelske, men i de seneste fire sæsoner er blot et hold foreløbig nået lige så langt (Chelsea i 2014), så det vil ikke kun være historisk for Manchester City, hvis de overvinder PSG på tirsdag og når semifinalen, det vil også være en efterhånden sjælden begivenhed for de ellers så historisk mægtige engelske klubber.
 
De skuffende resultater smitter selvfølgelig også af på UEFA’s rangliste over de seneste fem års resultater, der bestemmer, hvor mange klubber der kvalificerer sig til henholdsvis Champions League og Europa League.
 
I 2013 skubbede Spanien England væk fra førstepladsen, sidste år rykkede tyskerne også forbi, og når regnskabet begynder igen efter sommerferien, vil England være under ét point foran nummer fire, Italien, med mindre Manchester City og Liverpool henter flere gode resultater.
 
Hvis de italienske hold derfor rammer formen i Europa næste år, og de engelske hold fortsætter nedturen, kan Premier Leagues nummer fire i 2018 risikere, at den placering ikke længere giver adgang til at spille Champions League-kvalifikationskampe
 
Så slemt går det nu næppe, for tv-pengene bliver kun større i Premier League, mens de italienske klubber bortset fra Juventus har haft svært ved at følge med på Champions League-niveau.
 
Men på den anden side kommer England til at stille med et alternativt Champions League-felt næste år. Kasper Schmeichels Leicester er nemlig nu sikret mindst en fjerdeplads og dermed kvalifikationskampe, men hvor langt kan den uventede succes bære i Europa? 
 
Indtil videre har den båret langt i England som en af fodboldårets mest positive overraskelser, og mesterskabet er nu kun højst ni point væk. Det er dybt imponerende, og en fortælling der kun kan glæde alle fodboldromantikere, men om det så også er godt for Englands europæiske regnskab, må fremtiden vise. Alternativt kan holdene i Europa League begynde at tage den turnering seriøst, for der er også masser af point af hente der.
 
Men truslen fra Italien kan selvfølgelig også mindskes, hvis City og Liverpool går videre til semifinalerne.
 
Thomas Pyndt
Journalist, Tipsbladet

Superliga

Mere Superliga

Fokus