• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Torsten Kjems Hansen

Brøndby og FCK jagter ulve, ny alarm i OB

Brøndby og FCK jagter ulve, ny alarm i OB
Illustration

Superliga-pointer: Brøndbys og FC København er på ret kurs, mens det ligner en lang og meget sej kamp for sløje OB under nedrykningsstregen.

Af Torsten Kjems Hansen

AaB - Hobro 1-1
Hobro viste endnu engang tænder og hentede fortjent et point ude mod storebror fra AaB, der til sidst ellers havde ganske store muligheder for at lukke kampen.
Men selv om det igen blev til point til opykker-overraskelsen, er det som om at noget af magien er ved at fise lidt ud. Hobro er nu uden sejr i de seneste fem kampe, er dumpet ned som nummer seks i tabellen og har et svært program med FCK, OB og Brøndby som kommende modstandere. 

Hos de danske mestre famler man stadig efter den opskrift, der skal få holdet ud af dødvandet. Chancerne til tre point var de,r men for fjerde kamp i træk måtte AaB se langt efter sejren. Med ligaens resultater må de danske mestre efter en tredjedel af turneringen afviklet finde sig i at være fanget i bundkampen efter at tabellen er knækket. Der fem point til Hobro på sjettepladsen men bare fire til Esbjerg som er nummer 11 inden mandagens bundkamp mod OB.  
Alt andet lige, ligner AaB ikke et nedrykkerhold, men i Aalborg må man affinde sig med, at holdet i øjeblikket langt fra leverer noget, der fortjener en højere placering

FC Nordsjælland - SønderjyskE 2-3
De fleste inklusiv undertegnede har haft travlt med at rose FC Nordsjælland for en fornem start på sæsonen og på samme tid rynket lidt på brynene af SønderjyskEs bare ene sejr efter 10 kampe. Lørdag blev det hele vendt på hovedet, for med den flotte og fortjente sejr på kunstgræsset i Farum, kan SønderjyskE ud over sejren nu også som det eneste hold i ligaen triumfere som ubesejret i de seneste seks kampe. Og så har sønderjyderne fået meget vigtig luft til bunden inden OB og Esbjerg mødes mandag og inden der skal prøves kræfter med suveræne FC Midtjylland i næste spillerunde. 

FC Nordsjælland gjorde egentlig som vanligt på hjemmebanen, men når Tommy Bechmann har en dag de dage for SønderjyskE, skal man altså lave mange mål for at vinde. FC Nordsjælland havde indtil lørdag vundet fire af fem hjemmekampe i denne sæson, men står nu bare med et point for de seneste to kampe - så nu er afstanden til topholdet fra Herning helt oppe på syv point. FC Nordsjælland har i flere af sæsonens kampe haft marginalerne på sin side - det var de ikke mod SønderjyskE- Nu venter AaB, FC Midtjylland og FC København i de kommende kampe, og herefter vil der givet være langt bedre overblik over nordsjællændernes reelle styrkeforhold og rolle i sæsonen. Er man tophold, eller midterhold? 

FC Midtjylland - Silkeborg IF 2-1
FC Midtjylland cruiser videre og henter som et ægte tophold også tre point i de kampe, hvor tingene ikke fungerer optimalt. At der var en omgang held med ved det noget tynder dømte straffespark, skal der slet ikke herske tvivl om - topholdets held mod det modsatte for bundholdet. 
Med nederlag til de nærmeste konkurrenter, skal der efterhånden et kollaps til, hvis ikke FC Midtjylland skal holde jul på førstepladsen - som man gjorde det sidste jul. 
Meget er dog sket i FC Midtjylland siden, og der er helt sikkert noget om snakken, når folk i og omkring klubben slår fast, at sidste sæsons bekostelige nedtur i slutningen af sæsonen, hvor både guld og Champions League-drømme forsvandt, har kastet masser af lærdom og hår på brystet af sig. FC Midtjylland er klar - både til FCK og Brøndbys udfordringer bagfra. 

Lige meget hvordan man vender og drejer det, ligner Silkeborg mere og mere den første nedrykker. Og det selv om der i skrivende stund kun er fem point til en redning. 11 kampe uden sejr og en offensiv, der langt fra har det rette bid. Da Silkeborg senest rykkede ned, var der en vis Marvin Pourie, der et langt stykke hen i sæsonen holdt liv i håbet med sine mange mål. 14 kasser lavede tyskeren dengang - det kommer Nicolaj Agger eller andre fra SIF-lejren ikke til at præstere. 
De slider og slæber fortsat under træner Jesper Sørensen, men hvis ikke det bliver til sejr hjemme mod FC Vestsjælland i den kommende spillerunde, kan presset vokse sig for stort for bestyrelsen. FC Vestsjælland har tabt alle sine udekampe og er en direkte konkurrent til nedrykning som tingene har udviklet sig. Silkeborg tåler ikke et nyt nederlag her, hvilket kan betyde en isolering af de voldsomme i bunden af tabellen.  

Brøndby IF - FC Vestsjælland  5-0
Brøndby skøjtede på et drivende vådt græstæppe hen over FC Vestsjælland og badede sig i chancer, der kunne have gjort sejren endnu større. 
Storsejren var den største under Thomas Frank, og selv om den kom mod ligaens dårligste udehold, må den efterlade enorm selvtillid hos Brøndby-spillerne, der nu efter mange forgæves forsøg endelig lykkes med at åbne modstanderne og virkelig få vist noget af den høje klasse som holdet rummer. 
Det kan godt være, at Brøndby fortsat kun er nummer fem i ligaen, men spillet og effektiviteten søndag aften var til mere, men det er forståeligt, hvis medaljedrømmene for alvor har fået liv på den københavnske vestegn. Der er bare tre point til FC Nordsjælland på andenpladsen, mens drømme og tanker om guld fortsat er hele 10 point væk. 
5-0-sejre kan give vinger - også hos Brøndby, der inden for få spillerunder sammen med FC Købehavn meget vel kan være at finde som de reelle udfordrere til FC Midtjylland guldkurs. 

FC Vestsjællands katastrofale udebanestatistik hedder nu seks nederlag af seks mulige og med en målscore på 3-16. Godt nok har hjemmebanen i Slagelse været god, men hvis de bekymrede miner i forhold til nedrykningskampen er ved at melde sig, er der ikke noget at sige til det. 
FC Vestsjælland blev søndag overmatchet, og det er ikke her, der skal klandres noget i forhold til resultaterne på fremmed græs, men der skal ikke ret meget skred i selvtilliden til før, at FCV er at finde på den irriterende side af nedrykningsstregen. Det ligner en skæbnekamp i næste runde, hvor endnu en udekamp venter - denne gang mod Superligaens eneste hold uden sejr, Silkeborg IF.

FC København - Randers FC 1-0
FC København havde chancerne til at lukke kampen, men der skulle en foræring af et straffespark til, for at nedbryde Randers-defensiven´, der er ligaens stærkeste. Selv om der fortsat ikke er ret meget sprudlende over københavnernes spil, har holdet alligevel hentet 10 point for de seneste fire kampe og har om ikke andet fået styr på resultaterne, og skyder sig nærmere og nærmere den forventede rolle som udfordrer til suveræne FC Midtjylland. Der mangler fortsat skarphed og sammenhæng i spillet, men lur mig om ikke FC København ved vinterpausen har lagt sig til rette på andenpladsen og igen kan stille kornet ind på en forårsjagt på FC Midtjylland. 

Randers FC har sat meget til i de seneste runder i forhold til topholdet fra Herning, og selv om defensiven bærer holder langt, har de tre seneste kampe altså blot givet to point til regnskabet. Det er ikke godt nok kun at have en defensiv, som gør livet svært for alle modstandere, for når det kun er blevet til ni mål i nu 11 kampe, er der noget galt med offensiven. Tre målløse kampe i træk siger det hele. Hverken Ishak, Lundberg eller Fall har vist klassen i denne sæson, og det kan kun bekymre, for havde Randers en ægte målræv i truppen, ville holdet kunne sigte efter noget stort med den fremragende defensive organisation, som Colin Todd har fået tømret sammen. Fortsætter tendensen i de kommende runder, vil Brøndby og FC København stryge forbi i tabellen. 

Esbjerg - OB 2-0
Esbjerg fB fik hentet sæsonens bare anden sejr i en for tabel-regnskabet utrolig vigtig kamp. Pladsen under nedrykningsstregen er nu byttet ud med en plads som nummer ni, hvilket både skæpper bedre i kassen i forhold til udbetalingen af tv-penge, men som også uden tvivl er med til at pumpe en fornyet optimisme ind på holdet, der har lidt i sæsonens indledning. Måden Esbjerg vandt på, var overbevisende og der var klasse til forskel både når det kom til indstilling, spillets kvalitet og ikke mindst effektiviteten i begge ender af banen. Selv om det er nedrykningsstregen, der fortsat ånder Esbjerg i nakken, kan holdet med rette tillade sig at sætte ambitionen om en placering noget højere i tabellen som et reelt mål. Esbjerg har spillerne til at blande sig i top 5, og når Brøndby kommer på besøg i den kommende spillerunde, ligner det et brag af de større.

Ove-effekten forsvandt i OB. Ove Pedersen forklarede kort efter sin ansættelse til tipsbladet.dk, at han er en træner, der ikke gider høre om lange processer og indkøring. 14 dage var nok til at gøre holdet klar til udfordringen om at spille sig væk fra bunden. Det gav pote med det samme, da FC Vestsjælland blev nedlagt, men brodden blev i den grad taget ud af Ove-effekten mandag aften i Esbjerg. Her lignede OB-holdet slet ikke noget, der har hverken indstilling eller evner til at vriste sig fri af suppedasen i bunden af ligaen. Nok dummede OB sig med et dumt boldtab og siden begået straffespark i forbindelse med 1-0-scoringen, men når indstillingen efter at være kommet bagud ikke er mere krigerisk, ringer alarmklokkerne stadig på Fyn.
 

Superliga

Mere Superliga

Fokus