• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Torsten Kjems Hansen

FCK-kiks kan ændre Superligaens bundkamp

FCK-kiks kan ændre Superligaens bundkamp
Foto: Polfoto / Lars Poulsen

Aftenens kamp i Telia Parken mellem FC København og AaB kan få stor indflydelse på nedrykningsdysten mellem FC Vestsjælland, SønderjyskE og Esbjerg fB.

Af Torsten Kjems Hansen

Da FC Vestsjællands Claude Bozga i 89. minut headede bolden i nettet søndag eftermiddag i Hobro var det mere end bare jubel, der spredte sig blandt spillerne. Det handlede om livet i Superligaen og den enorme udfordring, som FCV-holdet konstant søger at gøre til sandsynligt at nå i mål med. 1-0-sejren var endnu et stort skridt i den retning.  
 
Men selv om FC Vestsjælland målt på de seneste spillerunder fremstår som et af de mest formstærke hold i Superligaen, har bundrivalerne svaret godt igen på Slagelse-holdets angreb fra under nedrykningsstregen.
 
I weekenden fulgte både OB og Esbjerg fB op med sejre, mens SønderjyskE med uafgjort tabte point til FC Vestsjælland og med fire spillerunder er det nu Haderslev-holdet, der ligner det ofre som FC Vestsjælland har i sigtekornet.
 
Stillingen mellem de tre bundhold med fire spillerunder tilbage*
 
Esbjerg fB 34 point
SønderjyskE 33 point
FC Vestsjælland 28 point.
 
*OB har 38 point og er i sikkerhed i forhold til nedrykningen som billedet er aktuelt.
 
 
Mens topkampen i ligaen stort set er afgjort, er der intens spænding i vente i nedrykningskampen, hvor der ventes indbyrdes opgør i de kommende tre spillerunder. 
 
Selv om signalerne fra FC Vestsjælland går på helt og aldeles fokus på egne kampe, er der ingen som helst tvivl om, at udviklingen i toppen af ligaen er absolut interessant for FCV i aften.
 
Onsdag skal et skadesplaget FC København-hold uden de største profiler i Parken møde AaB, der jagter sejren for at bevare håbet om at spille europæisk i den kommende sæson. 
Og selvfølgelig kommer FC Vestsjælland til at krydse fingre for, at AaB lykkes med at hente point i Parken. 
Det resulterer nemlig i, at FC Københavns sidste teoretiske chance for at hente FC Midtjylland i guldkampen forsvinder, og at FC Midtjylland onsdag aften kan lade sig fejre som officielle danske mestre.
 
For FC Vestsjælland kan det vise sig endda meget vigtigt, da netop FC Midtjylland er modstander på Harboe Arena i Slagelse torsdag aften. 
Selv om FC Midtjylland uden tvivl har været skræmmende i denne sæson, er der formentlig stor forskel på at møde et hold, der jagter den sidste detalje og det sidste point for endegyldigt at sikre mesterskabet frem for et hold, der ankommer til Slagelse som officielle danske mestre og derfor ikke har andet end glæde og æren at spille for på udebane langt fra festen i Herning. 
 
Det kan kun løfte FC Vestsjællands muligheder i et ellers på papiret uhyre svært opgør at få point i, og viljen kan være markant til forskel torsdag aften, hvis guldrusen har ramt Herning-holdet.
 
Kan FC Vestsjælland nappe tre point kan afstanden til SønderjyskE og eller Esbjerg fB pludselig være mere end realistisk at hente inden de sidste tre kampe. 
 
Torsdag aften mødes nemlig Esbjerg fB og SønderjyskE på Blue Water Arena i Esbjerg  fBi et yderst afgørende opgør for begge hold i håbet om at holde FC Vestsjælland på afstand. Men spændingen i bundkampen kan sagtens ende med at eksistere til det sidste af sæsonen.
 
 
Der opstilles her tre scenarier, der alle har præmissen, at FC Vestsjælland leverer varen og henter tre point mod FC Midtjylland torsdag aften. *
 
Scenarie 1:
Esbjerg fB vinder over SønderjyskE
 
Stilling:
Esbjerg fB 37 point
SønderjyskE 33 point
FC Vestsjælland 31point
 
Scenarie 2:
Esbjerg fB og SønderjyskE spiller uafgjort
 
Stilling:
Esbjerg fB 35 point
SønderjyskE 34 point
FC Vestsjælland 31 point
 
Scenarie 3:
SønderjyskE vinder over Esbjerg fB
Stilling:
SønderjyskE 36 point
Esbjerg fB 34 point
FC Vestsjælland 31 point
 
* Det bør noteres, at FC Vestsjælland ved pointlighed med enten Esbjerg fB  eller SønderjyskE har den klart dårligste målscore og kun vil kunne overhale et af de to hold ved at skaffe flere point til tabellen.  
 
Med trespillerunder og ni point tilbage at spille om, vil intet være afgjort, for FC Vestsjælland står nu i de kommende spillerunder over for både SønderjyskE og Esbjerg fB, hvor der er mulighed for at hale yderligere ind og som minimum trække afgørelsen til det sidste og måske endda til den allersidste spillerunde, hvor FC Vestsjælland på hjemmebane har fordel af at møde et Silkeborg-hold, der uden tvivl kun spejder efter sommerferie efter en trist sæson. 
 
Til gengæld skal Esbjerg fb i sidste spillerunde på besøg på Brøndby Stadion, hvor hjemmeholdet kan have masser at slås for enten omkring bronzepladsen eller den Europa-givende fjerdeplads – og måske sågar oven i købet muligheden for at snyde FC København for sølvmedaljerne. 
 
SønderjyskE kan også have behov for point i 33. spillerunde. Men at møde et FC Midtjylland på et propfyldt MCH Arena, hvor guldmedalje-overrækkelsen skal finde sted efter kampe og hvor hjemmebane-rekorden med flest sejre i træk endnu kan stå efter en suveræn sæson – ja, så er det langt fra givet, at FCM-spillerne kommer til at tage sig meget af gæsternes higen efter nødvendige point men i stedet moser af sted mod endnu en sejr foran et voldsomt entusiastisk publikum i Herning. 
 
Opsummering:
På papiret ser det bestemt ikke nemt ud med fem og seks point op til SønderjyskE og Esbjerg fB, 
Men med det rette resultat allerede onsdag aften i Parken, kan tingene for alvor begynde at flaske sig for Slagelse-holdet, der er i de seneste seks runder har hentet 10 point, mens Esbjerg fB har scoret syv og SønderjyskE kun har præsteret fire point. 
Faresignalet omkring netop SønderjyskE ringer højere og højere runde for runde, for i de seneste 10 kampe har holdet kun en sejr og har i alt hentet syv point, og det er også værd at bemærke, at sønderjyderne i hele sæsonen kun har hentet seks sejre mod FC Vestsjællands nu otte af slagsen. 
Det handler om at vinde fodboldkampe, og udfordringen i netop den retning kan ende med at blive dyr, hvis ikke SønderjyskE får strammet op.
Men spændingen kan fise ud i ingenting, hvis FC Midtjylland vinder i Slagelse...
 
Sådan ser bundholdenes sæsonafslutning ud:
 
30. spillerunde
21. maj 18:00 FC Vestsjælland – FC Midtjylland 
21. maj 20:00 Esbjerg fB – SønderjyskE 
 
31. spillerunde
24. maj 17:00 SønderjyskE – FC Vestsjælland 
26. maj 19:00 AaB – Esbjerg fB 
 
32. spillerunde
31. maj 16:00 SønderjyskE – FC København 
31. maj 16:00 Esbjerg fB – FC Vestsjælland 
 
33. spillerunde
07. juni 16:00 Brøndby IF – Esbjerg fB 
07. juni 16:00 FC Midtjylland – SønderjyskE 
07. juni 16:00 FC Vestsjælland – Silkeborg IF

Superliga

Mere Superliga

Fokus