2017-10-05 10:21
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Det danske landsholds pointtab på hjemmebane har kostet dyrt ved tidligere slutrunde-kvalifikationer - det skal der rettes op på torsdag og søndag aften.

Kunne landstrænerne ikke have ringet til Jacob Nielsen og Peter Christiansen, hvis de var i tvivl om, at Yura Movsisyan var stærk som en okse eller i sit livs form dengang i 2012? Eller spurgt de to Randers-bosser, da de dukkede op i Parken for at se deres eksspiller live?

Hvorfor skulle Michael Krohn-Dehli holde den bold i spil, da tiden løb ud og Danmark førte 2-1 mod Italien?

Og hvad skete der for at afslutte inden for rammen på fem af 17 forsøg mod det Catenaccio-spillende albanske hold i september 2015?

Landsholdets forsøg på at komme til VM 2014 og EM 2016 blev torpederet af pointtab på hjemmebane til Armenien, Albanien og Italien, selvom Nicklas Bendtner med to mål i sidstnævnte opgør ellers var ved at sikre Danmark adgang til playoffen, hvor det i stedet blev Kroatien, der tog billetten til Brasilien over to kampe mod Island.

Sidste år tabte landsholdet så hjemme til Montenegro, en kamp der trods en flot indsats af udeholdet aldrig måtte være endt med nul point til danskerne.

Derfor skal landsholdet i Podgorica i aften vinde for ikke at være afhængig af, at Polen slår eller spiller uafgjort med montenegrinerne.

Søndag aften er det så Rumænien, der vil forsøge at skabe problemer for danskerne.

Rumænerne har udspillet deres chance og fyrede landstræner Christoph Daum i sidste måned. Cosmin Contra, tidligere back for blandt andre Michael Laudrups Getafe, har udtaget en række af de bedste yngre spillere fra den hjemlige liga og sorteret syv udlandsproffer fra.

Men chancen for at vise sig frem for den nye landstræner burde ikke være nok til, at rumænerne kan holde et dansk hold nede.

Her er landstræner Åge Hareide gået den anden vej og skaffede fine resultater for en måned siden ved at læne sig op ad de mere erfarne spillere efter at have spillet med et yngre hold i sit første år som landstræner.

Uanset udfaldet mod Montenegro torsdag aften skal Åge Hareides hold gøre arbejdet færdigt mod Rumænien søndag med tre point.

I det lys vil jeg ingenlunde bebrejde den norske landstræner, at udviklingsarbejdet med de unge er sat i bero, i hvert fald i forhold til pladser i startopstillingen.

Der vil en tur til VM i Rusland og den gulerod, det vil være de næste otte måneder, alligevel være meget mere værd end at holde fast i, at en række spillere under 25 år skal spilles ind.

Før de klarer sig godt nok ude i klubberne, hvilket halter for eksempel Pierre-Emile Højbjerg og Viktor Fischer, er udviklingsarbejde i landsholdsregi for mig alligevel et no-go. Der skal vindes lige nu, ikke om et år, og det ved spillerne i Podgorica før aftenens opgør og på søndag i København.

Chefredaktør for Tipsbladets trykte udgave. Tror stadig på journalistiks og topfodbolds frelse. #økonomi #dkpol #sldk #cldk #pldk Danmarks stemme ved #BallondOr Fang mig på tba@tipsbladet.dk og i vores fredagsblade og på Twitter under @TroelsBagerT. Kommentarer, ris, ros, ideer - jeg ser frem til at høre fra dig.
SENESTE NYT...