Chefredaktørens dom: Flyt transfervinduet til 1. august inklusiv to bonushandler
Foto: Getty Images
Generelle

Chefredaktørens dom: Flyt transfervinduet til 1. august inklusiv to bonushandler

Trænere og sportsdirektører har i årevis været irriterede over, at transfervinduet om sommeren lukker flere uger efter, at sæsonen er gået i gang. En løsning kan være at flytte Deadline Day.

Bringes i Tipsbladets printudgave fredag 1. september

Trænere og sportsdirektører har i årevis været irriterede over, at transfervinduet om sommeren lukker flere uger efter, sæsonen er gået i gang, og denne sommer har problemet været særlig tydeligt.

Paris Saint-Germains køb af Neymar 3. august kom så tilpas sent og uventet i transfervinduet, at det satte en dominoeffekt i gang.

Barcelona har efter møje, besvær og en spillerstrejke købt Ousmane Dembélé i Dortmund, Coutinho i Liverpool har brugt en rygskade som påskud for ikke at spille, mens Barcelona og Liverpool var i en meget offentlig stillingskrig, og buddene i Dortmund og Liverpool har skabt bølger længere ude i systemet, for ikke at tale om skabt en måned med hyperinflation i buddene.

Arsené Wenger og flere andre har i årevis krævet transfervinduet lukket i det øjeblik, en national liga går i gang.

Jeg forstår tanken, men med mindre man kan starte ligaerne samtidig i drønvarme Sydeuropa og tempererede Nordeuropa, hvor man gerne vil i gang så tidligt som muligt, vil det kun give flere problemer.

Forestil jer, at Premier League begynder i 2. uge i august og vinduet lukker der, mens man andre steder begynder én-to uger senere. Alene det vil skabe en betydelig konkurrenceforvridning og usikkerhed for alle parter, og held og lykke med at forbyde klubber i en liga med åbent transfervindue at købe spillere i en liga, hvor vinduet er lukket.

Mit bedste bud er at rykke transfervinduet hen omkring 1. august og så tillade hver klub at hente to spillere indtil en håndfuld dage efter, kvalifikationen til Champions League og Europa League er overstået.

Alternativet tror jeg ikke på, med mindre det pludselig bliver meget varmere i Nordeuropa om vinteren eller koldere i Sydeuropa om sommeren, så man kan starte turneringerne samtidigt.