• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Danmark missede en Ghostbusters på Rumænien – Skal svenskerne nu agere skyskraberhøje skumfiduser?

Danmark missede en Ghostbusters på Rumænien – Skal svenskerne nu agere skyskraberhøje skumfiduser?
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Efter en lovende september kom Danmarks landshold ned på jorden igen. To gyserkampe i november venter.

Af Troels Bager Thøgersen

Den var der aldrig helt, spændingen.

Eller jo, måske lige i 90 sekunder i slutfasen, hvor Montenegro kom på 2-2, men så scorede Robert Lewandowski, mens Danmark snorksov og tillod en rumænsk udligning.

Men ellers, nej.

Polen kom lynhurtigt på 2-0 mod et Montenegro-mandskab, der nok allerede havde forudset en aften med modgang, da man mistede stjernen Stevan Jovetic til en ærgerlig skade i 1. halvleg og den dygtige midtstopper Stefan Savic på et gult kort i de sidste minutter i Podgorica torsdag aften.

Det anede spillerne inde på banen selvfølgelig ikke, selvom man kunne foranlediges til at tro det i en jævn første halve time, hvor rumænernes Mihail Baluta og holdkammeraterne i et par situationer truede med noget af det kvikke spil, man husker Rumænien for i bedre perioder end den nuværende.

Men selvfølgelig var der noget på spil.

Man skulle have et godt udgangspunkt før de to kvalifikationskampe, alle før aftenen med rette gik ud fra blev facit.

En sejr, så FIFA's koefficient-regnemaskine ikke havde noget at kløjs i forud for novembers nervepirrende playoffkampe, for ikke at tale om til VM-lodtrækningen i december i Sankt Petersborg, hvor man også rangeres efter FIFA's rangliste.

Det er gået skævt før. Som da Italien udlignede i sidste minut i Parken i oktober 2013 efter to Nicklas Bendtner-mål. Og igen i september 2015, hvor Albanien med held stillede sig tilbage i eget målfelt i Parken (man har vel en italiensk landstræner) og så især Nicolai Jørgensen brænde gode tilbud. Dansk sejr og Danmark havde været videre til EM selv med det ene efterfølgende point i Armenien og nul i Portugal.

Også hjemmekampen mod Armenien i 2013 og Montenegro for et år siden lå i baghovedet – Danmarks manglende kvalifikation til VM 2014 og EM 2016 hang i høj grad sammen med pointtab hjemme i Parken.

Pione Sisto brændte en fin chance på en god tværbold fra Yussuf Yurary efter en halv time, hvor rumænerne ikke fangede, Sisto havde stoppet sit løb på kanten af feltet.

Og selvfølgelig skulle Nicklas Bendtners mål ikke have været underkendt.

Men alt andet lige havde Danmark søndag aften muligheden for at splatte fortidens spøgelser og tage tre point hjemme mod et rumænsk hold, der trods en fin indsats altså ikke havde andet på spil end at vise Cosmin Contra, de skal være med i EM-kvalifikationen frem mod 2020.

Man havde endda levet med en 1-0 sejr mod et rumænsk hold med ti mand.

I stedet dummede danskerne sig til sidst, netop som Montenegro højst overraskende var kommet tilbage på 2-2.

Nu kan man afvente lodtrækningen tirsdag 17. oktober med en ærgerlig 1-1 i hukommelsen i stedet for de 4-0, man vandt over Polen i sidste måned.

Bliver det Sverige, der kommer op af bowlen? Det skulle ikke undre, her mens tonerne af 'En for alle' toner ud i Parken.

Der skal under alle omstændigheder et andet offensivt energiniveau til endnu i denne aftens og torsdags kampe, hvis ikke Danmarks slutrunde- og hjemmebane-spøgelse skal leve videre frem mod EM 2020.

Superliga

Mere Superliga

Fokus