• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Leder: Berettiger milliardstøtte til SL-konkurren­terne et nyt AGF-stadion?

Leder: Berettiger milliardstøtte til SL-konkurren­terne et nyt AGF-stadion?

Masser af Superliga-klubber har fået nyt eller gennemrenoveret fodboldstadion - I Aarhus kører snakken fortsat frem mod næste måneds kommunalvalg.

Af Troels Bager Thøgersen

I Århus har man oppe på direktions- og bestyrelsesniveau haft ekstra god grund til at håbe på medgang for AGF i dette efterår.

I næste måned er der kommunalvalg, og det betyder, at et nyt stadion igen er til debat.

Den debat havde været sjovere for Jacob Nielsen og bestyrelsesformand Lars Fournais, hvis historien om AGF var en anden end 14 point i 13 kampe og en nylig fyring af Glen Riddersholm.

Men grundlæggende er argumenterne der stadig.

Sammenlignet med de fleste øvrige Superliga-arenaer sidder tilskuerne for langt fra banen, lyden siver ud, og i landets næststørste by med stor årlig tilflytning må pengene være der.

I AGF peger man på, at snart sagt alle konkurrenter de seneste 12-14 år enten har fået nyt stadion eller en gennemgribende modernisering af hjemmebanen for to- og trecifrede millionbeløb, hvor langt broderparten er betalt af den lokale kommune.

Ja man kan argumentere for, at byrådet i Århus var for hurtigt ude i slutningen af halvfemserne, da man ombyggede stadion i Marselisborg Skoven med en løbebane, få år før man i Herning og resten af Jylland fik rigtige fodboldarenaer.

En betydelig del af nybyggerierne blev foretaget før finanskrisen, og det gør AGF’s position sværere. For var det egentlig strengt nødvendigt at bygge fodboldarenaer med plads til mindst 10.000 tilskuere, og betyder andre Superliga-klubbers skatteborger-finansierede hjemmebane, at AGF også kan gøre krav på en sådan?

Det tegner til, at et nyt stadion er på vej i Århus, hvor byrådet i sidste måned afsatte to millioner kroner til at undersøge, hvor et nyt stadion kan ligge, og hvordan det skal bygges og finansieres.

Det kunne lette AGF’s vej, hvis man fik tiltrængt medgang og tog hjemmesejre over FC Nordsjælland og Silkeborg IF forud for kommunalvalget.

I Århus er lysten til at tale mod AGF i en valgkamp ikke stor, men argumenterne om de lidt for store udvidelser og nybyggerier i Superligaen og det fair i at bruge pengene på at bygge og drive fodboldarenaer kan få ekstra liv, hvis Århus-historierne fortsætter på banen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus