• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Leder: Bliver Glazers grebet af stemningen?

Manchester United vinder kampe på stribe og folk i og omkring klubben smiler igen. Men er de fundamentale problemer i klubbens sportslige strategi løst?

Af Troels Bager Thøgersen

I finans- og sportsverdenen bruger analytikere i disse år begrebet ’recency bias’ til at beskrive den situation, hvor vi mennesker tillægger de seneste begivenheder stor betydning på bekostning af noget, der er sket for længere tid siden.

Man behøver ikke være analytiker for at vide, at vi mennesker lægger stor vægt på det, vi lige har set eller oplevet, og det behøver man heller ikke være for at se, at der i disse dage raser en Ole Gunnar Solskjær-feber, efterhånden også langt fra Norge.

Manchester United har slået tre af Premier Leagues dårligste hold Huddersfield, Newcastle og Cardiff, Bournemouth fra det tunge midterfelt og så i sidste weekend taget en fin 1-0-sejr på Wembley, selvom man tabte skudstatistikken 13-21 og kun havde bolden 38,8 procent af tiden.

Jeg finder ansættelsen af den næste United-manager dybt interessant – ikke fordi jeg har noget for eller imod klubben, men fordi den kan føre argument for at være verdens mest fulgte fodboldklub, og fordi dens fald siden Ferguson-æraen har været så spektakulært.

I Tampa Bay på det Glazer-ejede NFL-hold Buccaneers hyrede man i sidste uge 66-årige Bruce Arians som Head Coach, en mand der ses som både en dygtig mandskabsbehandler og en noget nær gudsbenådet ekspert i at forløse den altafgørende quarterback-position.

Problemet er, at Buccaneers’ quarterback Jameis Winston trods spektakulært topniveau måske er den spiller i hele ligaen, der tager flest forkerte beslutninger – og at det er forsvaret, der sejlede i 2018-sæsonen.

Manchester United har i Louis van Gaal og José Mourinho haft to af de fagligt allerbedste trænere i verden, der begge blev fanget i verbale slagsmål med pressen og dårlig stemning, og i at klubbens ledelse og ejere ikke havde blik for, eller i hvert fald ikke reagerede på, klubbens problemer.

Vælger ejerne nu glædesskabende Ole Gunnar Solskjær, igen uden at se på de bagvedliggende problemer omkring en manglende sportslig strategi?

Jeg har min tvivl om, at nordmanden, eller noget andet menneske for den sags skyld, kan løse opgaven, så længe man ikke præcist ved, hvordan man køber ind, og hvordan managerens, direktør Ed Woodwards og andres rolle i skabelsen af Uniteds sportslige plan ser ud.   

Superliga

Mere Superliga

Fokus