• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Leder: En hård hund i holdets tjeneste

Leder: En hård hund i holdets tjeneste
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk's chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, hylder Efterårets Profil, Emiliano Marcondes, i sin leder.

Af Troels Bager Thøgersen

Som journalist og chefredaktør bliver man ofte spurgt, hvorfor man skriver om et emne i stedet for et andet.

Det er en god, sund øvelse at blive udfordret og tvunget til at motivere de valg, man foretager, og hvis man slår ørerne ud, kan man ofte lære noget, man kan bruge på et andet tidspunkt.

Noget af det, man også lærer, er at det ofte er løgn, når spillere, trænere, ledere og bestyrelsesfolk hævder, de ikke læser sportssiderne og ikke ser Onside; de er en del af kernepublikum, ligesom vi journalister er det.

Noget af det, der bliver bidt mærke i, er de spillere, der bliver skrevet om.

Mere end én gang er jeg stødt på den opfattelse, at det at optræde i Tipsbladet er en belønning, og det bliver især bemærket og påtalt i forbindelse med yngre spillere, der endnu ikke var etablerede førsteholdsprofiler.

Emiliano Marcondes er en af de spillere, jeg tidligt fik feedback på. Flere syntes, han fik al for megen plads i forhold til de få Superliga-kampe, og at det var Farum-klubben, der var lidt for dygtig til at få omtalt talentarbejdet i klubben.

AGF-træner David Nielsen rammer plet, når han beskriver Marcondes som en finessespiller med stor fysisk og mental hårdhed.

Marcondes er flere gange gået til grænsen, og over den, i dueller med modspillere, har trukket en del udvisninger, og rykker til nytår transferfrit til Brentford, noget der naturligt nok ikke huer Superliga-sportsdirektører, der ikke vil have den slags til at danne præcedens for deres egne bedste spillere og udenlandske klubber.

Men først og fremmest er Emiliano Marcondes god, fordi han har arbejdet benhårdt og målrettet med det store talent, han havde med fra ungdomsårene.

Han har lavet afslutningsøvelser efter de kollektive træningspas, siden han kom op på førsteholdet.

Han har lyttet og lært, og som han har spillet i dette efterår, ligner det et af sæsonens kup i The Championship for Brentfords sportsdirektør Rasmus Ankersen, at man får ham til klubben til nytår.

Det bliver en svær overgang til et hold og en liga, der slet ikke er i samme balance og har det sikre koncept, FC Nordsjælland har. Men holder kroppen til de klø, der venter i England med et stramt kampprogram i et opskruet tempo, kan Efterårets Profil i Superligaen også ende med at gøre sig gældende i fodboldspillets moderland.

Superliga

Mere Superliga

Fokus