• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Leder: Eriksen er Hareides største præstation

Leder: Eriksen er Hareides største præstation
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Christian Eriksen skal i højere grad være Danmarks våben mod Peru end bare høje bolde for at udnytte højdeforskellen.

Af Troels Bager Thøgersen

16 mål i 22 landskampe.

Potentiale til at blive en af de helt store oplevelser ved VM-slutrunden, og muligheden for at blive Tottenham Hotspurs største salg nogensinde foran Gareth Bale med FC Barcelona, Real Madrid og Juventus i feltet af mulige aftagere.

Læs også: Optakt: Peru - Danmark

Tingene fungerer virkelig godt for tiden for den nybagte far Christian Eriksen, og at Danmark ligner – og vel er – et one man-team er det helt rigtige, når man har en af verdens bedst spillende offensive midtbanespillere til rådighed.

Åge Hareide har fået kritik for sin håndtering af pressen, håndteringen af en 35-mandstrup, hvoraf flere spillere aldrig kom på træningsbanen, og for måden, især Andreas Bjelland blev fravalgt.

Læs også: Peru-journalist: Folk går amok over landsholdet

Den kritik har efter min mening været helt berettiget, for der er ingen grund til at gå i krig på grund af relativt uskyldige spørgsmål om Nicklas Bendtner og andre fravalgte spillere, og frasorteringen af flere af spillerne har også været unødigt kantet.

Er det Åge Hareide, der kan tage kredit for Eriksens succes?

Læs også: Fjendetjek: Peruviansk ledestjerne og en sky forsvarsgeneral

Det er primært Eriksen selv og en naturlig udvikling, som man også har set i Tottenham med stadigt flere rigtige valg af den danske profil og stadigt færre anonyme perioder i kampene såvel som sæsonen.

Men Hareide har set rigtigt ved at sætte Eriksen i centrum. Ikke at han skal have bolden hele tiden, snarere tværtimod.

Holdkammeraternes fornemmeste opgave er blevet at skabe plads til Eriksen, som af landstræneren også har fået bedre udgangspositioner at modtage bolden i eller tage løb fra, sammenlignet med 2010 til 2015, hvor Eriksen i lange perioder fik bolden hele tiden i en klassisk 10’er-rolle, som om man havde glemt, at den rolle var blevet slået helt i stykker med det hårde, høje presspil, der har kendetegnet de seneste syv-ti år i topfodbold.

Der så Hareide rigtigt, og jeg lurer på, om ikke også det bliver fra Christian Eriksen i stedet for de efterhånden ekstremt omtalte høje bolde i feltet mod små peruanere, at lørdagens kamp skal afgøres til Danmarks fordel.

Superliga

Mere Superliga

Fokus