Leder: Esbjerg burde allerede være i 1. division
Foto: Getty Images
Generelle

Leder: Esbjerg burde allerede være i 1. division

Esbjerg fB har gennem de seneste to sæsoner spillet som en nedrykker, men søndag er chancen for forlænge ligalivet lidt endnu der stadig.

Havde Esbjerg ageret anderledes på transfermarkedet i januar 2016, hvis ikke Hobro var sunket sporløst og dermed gjort foråret 2016 til en gratis omgang? Givetvis.

Havde Esbjerg undladt at sælge en håndfuld rutinerede spillere og hente wild cards ind i januar i år, hvis ikke man som minimum havde udsigt en nedrykningsplayoff, hvor man på fire kampe kunne sikre sig?

Sikkert.

Det ændrer ikke på, at Esbjerg fB både i denne og sidste sæson har spillet som en nedrykker.

Esbjerg har vundet seks ligakampe i denne sæson og sang sejrssang syv gange i 2015/2016. Siden 2009 har kun SønderjyskE i 2014/2015 overlevet en Superliga-sæson med lige så få vundne kampe.

Esbjerg burde være rykket ned, og det kan cheftræner Lars Lungi Sørensen da passende bruge som argument for, at hans unge hold skal turde spille frit og offensivt i Horsens søndag klokken 13. Med al respekt får det forsvar alligevel svært ved at pakke sig og køre 1-0 hjem, hvis EfB får en tidlig føring.

For Horsens er situationen en anden. To hold har hentet færre point, og i en ’normal’ sæson havde Superligaens fattigste klub gjort nok til at forny billetten.

Marco Lunds selvmål i Esbjerg giver AC Horsens en lille fordel før søndagens kamp, hvor den rigtige Horsens-dødbold kan give gæsterne det sidste puf ned i 1. division.

Men er det nok?

Det finder vi ud af søndag.

Tipsbladet er på gaden igen, og du får det sammen med Ekstra Bladet om fredagen.