Leder: Et Danmarksmesterskab til 166,7 millioner kroner
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Leder: Et Danmarksmesterskab til 166,7 millioner kroner

Forud for slutspillet i Superligaen kigger Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, på guldkampen.

Bragt i Tipsbladet den 30. marts 2018.

Efter at de er faldet ti point bagud, tør jeg godt skrive, at FC Nordsjælland ikke når at blive dansk mester i de sidste ti spillerunder.

For Kasper Hjulmands hold gælder det kampen om tredjepladsen mod et FC København, der kun har vundet én kamp mod de øvrige tophold, de trods alt endte i medaljeslutspil med.

Mesterskabet ender i Brøndby eller Herning & Ikast, og ligesom FC København brugte store løn- og transfer-summer på at komme op på toppen igen efter Ståle Solbakkens retur til klubben i 2013, har FC Midtjylland og Brøndby IF brugt penge på at havne i den spændende guldduel mellem to jævnbyrdige, udmærkede fodboldhold, der venter de næste to måneder.

Et tjek af de tre seneste årsregnskaber viser, at FC Midtjylland har sat 93 millioner kroner til på de tre seneste årsregnskaber, tab Matthew Benham har været og er med til at dække.

I Brøndby IF er tallet 73,7 millioner kroner, efter man i 2014 tog et tab på 153,1 millioner kroner, størstedelen af det beløb en nedskrivning på klubbens stadion og kontraktrettigheder.

Brøndby IF har i perioden været i stand til at holde sammen på og styrke truppen markant med relativt få større salg (Riza Durmisi, Lukas Hradecky, Andrew Hjulsager og Lebogang Phiri er de største navn, der er solgt i perioden), og selvom FC Midtjylland har solgt for markant større beløb i samme periode, har man ligeledes brugt mange midler på at samle et stærkt førstehold.

Et af holdene bliver efter mine bedste begreber dansk mester, og selvom det strider mod tanker om bæredygtighed og økonomisk balance, er FC Midtjylland og Brøndby IF's sats på at nå et dansk mesterskab ikke urimeligt dyre eller uansvarlige, så længe man i de to klubber er stensikker på, Jan Bech Andersen og Matthew Benham ikke pludseligt trækker finansieringen.

Med tanke på FC Midtjyllands problemer med at score efter salget af Sørloth og Paul Onuachus skadesproblemer, samt det sammenspillede, velfungerende Brøndby-mandskab, vi ser for tiden, tror jeg på det første Brøndby-mesterskab i 13 år.

Tredjepladsen bør efter min vurdering havne i Farum, fordi FC Nordsjælland fortsat har et yderst velspillende mandskab, selvom man savner Emiliano Marcondes og hans gode afslutninger.

FC København er ganske vist tæt på, men den enlige sejr i ti kampe i grundspillet mod top 6-holdene kom hjemme i september, da FC Midtjylland med meget kort aftræk stillede om til et tremandsforsvar med forvirring og usikkerhed til følge i et 3-4 nederlag.

Ellers har de forsvarende mestre ikke slået et top 6-hold, og det handler mere om manglende evner og niveau end uheld, hvilket får mig til at fastholde FCK på den nuværende fjerdeplads.

AC Horsens har været noget uheldig i de seneste måneder og er efter min mening et farligere hold end AaB, hvilket giver østjyderne femtepladsen.

I de to puljer med de otte dårligst placerede hold fastholder jeg den nuværende stilling og tror, naivt, på, at AGF finder målet ofte nok til at blive syver og få adgang til den playoffkamp om Europa League, som holdet taber.

I nedrykningskampene klarer Silkeborg IF frisag, og den enlige større overraskelse for mig at se kan blive, at FC Helsingør ender med at overleve på bekostning af Lyngby og Randers FC, der ryger mod henholdsvis Esbjerg fB og den direkte oprykker Vejle Boldklub.

Mit bud på slutstillingen

1: Brøndby IF

2: FC Midtjylland

3: FC Nordsjælland

4: FC København

5: AC Horsens

6: AaB

7: AGF

8: OB

9: Hobro

10: SønderjyskE

11: Silkeborg IF

12: FC Helsingør

13: Lyngby (nedrykker)

14: Randers FC (nedrykker)