Leder: FCK-
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Leder: FCK-"fansenes" planlagte vold rammer hele Superligaen

Voldelige optrin på stadion puster til fordommene om fodbold som knudepunkt for vold.

Det her er en af de uger, hvor man kunne have skrevet 10 ledere.

Neymar og Paris Saint-Germain har fordoblet transferrekorden. Premier League tager hul på en voldsomt spændende sæson, som vi fortæller om i dagens udgave af Tipsbladet, og FC København og FC Midtjylland står med gode chancer for at spille Superligaen op i den europæiske top 15, der er ligaens målsætning og giver de danske klubber en lettere vej i gruppespillene.
I 1. division er Viborg, Vendsyssel, Vejle og Esbjerg fire af de danske profklubber, hvor der sker mest, og i Århus fortsætter det konstante alarmberedskab i og omkring AGF nu på sjette sæson, siden man tabte til georgiske Dila Gori i Europa League-kvalen i 2012.

Og så skete det, der bare ikke måtte ske, og det tilmed i Brøndby IF-FC København, det opgør i Superligaen med mest medie-bevågenhed.

De voldelige optrin puster til manges fordom om fodbold som knudepunkt for vold. Mange bemærkninger falder med et glimt i øjet, for venner, familie og kolleger ved, de færreste tager til fodbold for at slås, og hvor trætte 98 procent af os er af at se på den slags farlig, afstumpet og idiotisk adfærd.
Men en klummeskriver i Fyens Stiftstidende mente tidligere på ugen i fulde alvor, at der var blevet heilet på Brøndby Stadion ud over det voldsomme sammenstød. Hvor mange andre tror, at en tur på et Superliga-stadion er ligesom en omgang britisk socialrealisme fra 80’erne med knojern og coke?

Dage som søndag 6. august er med til at fodre idéen om millionregninger til klubberne for politiets tidsforbrug og stille spørgsmålstegn ved, om fodboldklubbers sult efter nye arenaer betalt af skatteborgerne nu også er rimelig. I øvrigt et fair og væsentligt spørgsmål.

Ifølge en artikel i Ekstra Bladet var søndagens vold og hærgen forbundet til flere episoder omkring pokalfinalen i foråret mellem de to samme klubber, hvor især de uofficielle fangrupperinger følte sig dårligt behandlet af politiet.

I et demokrati ligger der et ekstra tungt ansvar på politiet om at opføre sig korrekt og træffe de rigtige valg, men hvad end der er sket i fortiden, kan det ikke retfærdiggøre, at voldsmænd og ballademagere går løs på kontrollører og politibetjente.

Superligaen har det ikke godt i forvejen, og efter sidste søndag er alle klubber og fans på observationslisten i lang tid fremover. Det er, hvad voldsmændene får ud af deres kvarters pay-back i prime time.

Køb Tipsbladet fredag og få en stor optakt til Premier League-sæsonen med interviews, analyser og alt om de 20 hold. Du finder Tipsbladet i Ekstra Bladet.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet/

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag. Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/