Leder: Find en ny model til nedrykningsslutspillene
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images
Generelle

Leder: Find en ny model til nedrykningsslutspillene

Superliga-strukturen bør genovervejes, og en løsning kan være at lære fra amerikansk basketball.

Bragt i Tipsbladet den 16. marts 2018

Der spekuleres på livet løs.

Har Hobro, SønderjyskE og OB i virkeligheden mest lyst til at blive otter og nier i stedet for nummer syv, så man kan få blodløse Randers og Lyngby som modstander? Det lyder jo mere tillokkende end Helsingør samt AGF og Silkeborg, med mindre et af de to hold skulle indhente en enorm målforskel i sidste runde.

Spekulationen lever også i bunden, for har Helsingør overhovedet lyst til at vinde og forlade 14. pladsen, en plads der med al sandsynlighed vil give overlevelseskampe i maj mod modløse Randers eller Lyngby?

At skabe to playoffpuljer i bunden er en utaknemmelig opgave, i hvert fald hvis man undgå de dumme incitamenter til ikke at vinde, som opstod sidste år og sagtens kan det igen på søndag.

Mit forslag: Lær af NBA og lav en lodtrækning om, hvem der skal i hvilken pulje.

I NBA fordeler man de bedste pladser i den årlige draft af collegespillere ved en vægtet lodtrækning, efter man havde oplevet blandt andre Philadelphia 76’ers opgive hele sæsoner og tabe så mange kampe, man var sikker på at vælge først i draften.

Par nummer 7+8, 9+10, 11+12 og 13+14, smid hvert par i hver sin pulje ved lodtrækning, og vupti – det bliver meget sværere, for ikke at sige umuligt, at spekulere i eget resultat for at havne i den svageste pulje.