2017-04-21 16:40
Foto: Getty Images

Oven på Champions League-runden er debatten om video eller ikke video-teknologi blusset op.

Arturo Vidal skulle efter min bedste overbevisning ikke have haft rødt kort for tacklingen i slutningen af den ordinære spilletid mellem Bayern München og Real Madrid, og selvfølgelig var Cristiano Ronaldo så meget offside, at linjedommeren skulle have set det.

I den første situation, uddelingen af kort, skal der efter min vurdering ikke bruges video. Det skal der ikke i dommerskøn, for det tager både lang tid og vil i for mange tilfælde ikke give dommeren entydigt bevis.

Men om en bold har været over stregen, eller om der er offside på et mål, kan man se efter få sekunder, og i de situationer, i turneringer med tilstrækkelig store ressourcer til rådighed, bør der indføres videohjælp til dommere under kampene.

En model ville være at give hvert holds cheftræner en ”challenge” per kamp, man kan benytte ved scoringer, og tilsvarende give dommeren mulighed for at se nogle få typer situationer igennem.

Teknisk og økonomisk er det lettere at gennemføre end for 10-20 år siden, og hvis klubber og forbund så også er villige til at gøre flere dommere fuldtidsprofessionelle, ser det for alvor fornuftigt ud.

Og kan vi så ikke blive enige om at tale om fodbold i stedet for dommerkendelser, der måske eller måske ikke var forkerte?

Det er deprimerende og spekulativt at reducere fodboldkampe til nogle få situationer, hvor dommeren måske begik en fejl

Chefredaktør for Tipsbladets trykte udgave. Tror stadig på journalistiks og topfodbolds frelse. #økonomi #dkpol #sldk #cldk #pldk Danmarks stemme ved #BallondOr Fang mig på tba@tipsbladet.dk og i vores fredagsblade og på Twitter under @TroelsBagerT. Kommentarer, ris, ros, ideer - jeg ser frem til at høre fra dig.
SENESTE NYT...