Video : Tipsbladet
Generelle

Leder: Hareide er ikke Superliga-fan, og det skal han heller ikke være

Landstræner Åge Hareide ser ikke meget i retning af Superligaen, når det kommer til forberedelserne til sommerens VM-slutrunde.

Lederen er bragt i Tipsbladet den 16. marts

To mand er vendt tilbage til Superligaen for at kickstarte karrierer, der i begyndelsen af tiden i Ajax gav løfter om fremtidige Champions League-kvartfinaler og kæmpekontrakter i Europas storklubber.

Den tredje har været tilbage i et stykke tid efter at have spillet og prøvet lidt af hvert i Tyskland og England, og så er der den fjerde, der overvandt et karrieretruende springerknæ og kun endnu er i Superligaen, fordi Crystal Palace selv efter Premier Leagues middelmådige niveau håndterer deres transferarbejde uprofessionelt.
Nicolai Boilesen, Viktor Fischer, William Kvist og Frederik Rønnow er de eneste  Superliga-spillere i Åge Hareides trup til kampene mod Panama og Chile; Christian Nørgaard, Mathias Jensen og Mikkel Duelund var ikke blandt nordmandens udvalgte.

Den svider i fanbaserne i Brøndby og Farum, og det gjorde Åge Hareides opfølgende kommentar til tipsbladet.dk om ikke at have udtaget Nørgaard og Jensen også.

”Jeg vil hellere have Jakob Poulsen. Det har noget med erfaring at gøre. En slutrunde og i det hele taget det at spille på landsholdet handler meget om erfaring. Der er et kæmpe spring fra U/21 og op på det her niveau, og det kan tage tid. De landshold, som fungerer på det her niveau, har en gennemsnitsalder på 28-29 år, og vi har 24,5, så vi har mange unge spillere,” sagde Hareide.

I begyndelsen af året talte jeg med landstræneren om processen frem mod VM og kriterier for at vælge en VM-trup, og en af betragtningerne fra nordmanden var, at han og Jon Dahl Tomasson meget gerne ville se Superliga-spillere spille Europa League- og Champions League-kampe.

Hareide sagde direkte, at der var meget lang vej fra en almindelig Superliga-kamp til det tempo og det sportslige niveau på det danske A-landshold, ergo behovet for at se Superliga-spillere i europæiske kampe.

Det er selvfølgelig ikke, hvad man håber på at høre som fan af et af Superligaens tophold, og at et historisk svækket FC København har tre mand med kradser forståeligt nok hos konkurrenternes fans.

For mig at se viser det, at Superligaen er en udviklingsliga, i hvert fald når det kommer til A-landsholdet. Først når Superliga-danskerne kommer ud og uge efter uge spiller med og mod langt dygtigere fodboldspillere, finder de og vi ud af, hvad de for alvor kan.

I et VM-år er hverken træningskampe eller slutrunden selv skabt for at teste nye folk. Det skulle da kun være til maj, hvis der begynder at komme skader andre steder end i det godt besatte midterforsvar. Eller hvis William Kvist har et par dårlige kampe mod Panama og Chile. For loyaliteten mod dem, der kvalificerede Danmark til VM, må naturligvis ikke svække holdet i Rusland.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.