• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Leder: Hvad vil Brøndby IF være efter afskeden med Troels Bech?

Med Troels Bechs annoncerede stop i Brøndby IF rejser der sig en række store spørgsmål i forhold til, hvad strategien skal være hos afløseren.

Af Troels Bager Thøgersen

Nyheden druknede lidt i konflikten mellem Spillerforeningen og DBU, men det var noget af et brag, at Troels Bech annoncerede sit exit fra Brøndby IF, umiddelbart efter transfervinduet var lukket.

Brøndby IF har, med assistance fra Troels Bech, de næste par måneder til at finde en afløser, før fynboen forsvinder per 31. december, og det er et par store direktørsko, der skal udfyldes.

Troels Bech har på tre år forvandlet Brøndby IF fra en underpræsterende traditionsklub, der ikke fik et ret stort sportsligt udbytte af nostalgi-satsningen på Daniel Agger, Thomas Kahlenberg og Johan Elmander, til en seriøs mesterskabskandidat, der har truppen til at vinde DM og reelt burde have gjort det i maj.

Det har Bech gjort via dygtigt arbejde på transfermarkedet, i de seneste 27 måneder i samarbejde med den tyske cheftræner Alexander Zorniger, der tydeligvis har været med til at finde spillere fra Tyskland og fra Red Bull-fodboldnetværket.

Man kan med rette spekulere over, om Zornigers udmeldinger i de sidste uger i transfervinduet dækkede over uenighed mellem cheftræner og sportsdirektør, hvilket undertegnede har hørt fra flere kilder.

Især et bramfrit Zorniger-interview på TV3Sport efter en skuffende nederlag til Esbjerg om manglende indkøb og skarp kritik af spillere, sportsdirektøren havde hentet ind, kunne tolkes som en offentlig bredside mod sportsdirektøren.

For kendere af Troels Bech er forklaringen om gerne at ville prøve noget andet i livet så absolut troværdig, men det udelukker ikke, at der har været gnidninger.

Under alle omstændigheder er det vigtigt for det videre forløb i Brøndby IF, hvordan samarbejdet mellem den ny sportsdirektør, eller sportschef, og cheftræneren samt klubejeren skal være.

Under Troels Bech og Alexander Zorniger har der ikke været megen plads til de egenudviklede spillere fra Brøndbys Masterclass, for ikke at sige slet ingen, og det giver for mig at se fin mening, at Brøndby ville til tops i Superligaen i stedet for at satse på spillere fra ungdomsafdelingen, der for forsvindende fås tilfælde har overbevist cheftræner Zorniger om, at de var dygtige nok til at spille i toppen af Superligaen.

Men hvad skal Brøndby IF herfra?

Skal en ny sportschef findes fra egne rækker, som man gjorde i FC Midtjylland med Svend Graversen, hvor formand Rasmus Ankersen og folkene i London også er kraftigt involveret og nærmere gør sportschef-funktionen til et fælles anliggende i organisationen?

Og dermed bane vejen for flere spillere fra Masterclass, måske også udviklingen af et taktisk koncept, der kan fungere ude i Europa, hvilket det så absolut ikke har gjort hidtil for Brøndby?

Eller skal man gå den anden vej og finde en dygtig mand i udlandet, så man kan holde den nuværende kurs og levere skyts til cheftrænerens førsteholdstrup, indtil man vinder DM?

Med Troels Bechs afsked er den sidste løsning den mest oplagte. Man spiller med i toppen, truppen er stærk og burde være det i flere sæsoner fremover, og ejer Jan Bech Andersen tror på sin cheftræner.

I den situation giver det ikke mening pludselig at skille sig af med en række erfarne trupspillere og spille unge spillere ind for ungdommens skyld.

Så må ejer, bestyrelse og direktion håbe, at Alexander Zor-niger får bygget et hold, der kan vinde DM i denne omgang, suppleret med en sportschef, der kan blive ved med at finde løbe- og presstærke spillere til ’Coach’, måske allerede til januar, så man ikke igen går fysisk og psykisk kold i foråret.

Superliga

Mere Superliga

Fokus