2018-01-19 13:11
Foto: Getty Images

Med bare fem måneder til VM-slutrunden i Rusland har FIFA endnu ikke været i kontakt med whistlebloweren, der angiveligt ligger inde med viden omkring russernes planer for at fuske med dopingprøver for det russiske landshold.

Bragt i Tipsbladet 19. januar:

Det var meningen, at russiske fodboldspilleres urinprøver skulle kunne udskiftes til sommerens VM i fodbold, præcis som man gjorde i et storstilet dopingprogram op til og under OL i Sotji i 2014.

Det beretter Daily Mails freelancer Nick Harris i en artikel, hvor man citerer oplysninger fra filmmageren Bryan Fogel, der lavede filmen Icarus med og om whistlebloweren Grigorij Rodtjenkov og hans hovedrolle i Ruslands dopingprogram i Sotji.

Ifølge Fogel, der siger, han har talt med Rodtjenkov om sagen, beordrede Ruslands fodboldboss Vitaly Mutko, at fodbold skulle være rent ved VM i Rusland, underforstået at ingen skulle fanges.

Historien ligger i forlængelse af afsløringerne i McLaren-rapporten, hvor der nævnes et tocifret antal positive dopingprøver i russisk fodbold.

Med mindre end fem måneder til VM i Rusland har FIFA endnu ikke talt med, eller bedt om, en samtale med Grigorij Rodtjenkov, men blot sagt, man på et tidspunkt har tænkt sig at gøre det.

Med Vitaly Mutkos formelle afgang som chef for Ruslands VM-komité i sidste måned kan man få tanken, at en samtale med Rodtjenkov ikke kommer til at ske, fordi FIFA’s magtapparat anført af præsident Gianni Infantino overhovedet ikke har lyst til at høre, hvad han har at sige.

Jeg håber, jeg tager fejl.

Chefredaktør for Tipsbladets trykte udgave. Tror stadig på journalistiks og topfodbolds frelse. #økonomi #dkpol #sldk #cldk #pldk Danmarks stemme ved #BallondOr Fang mig på tba@tipsbladet.dk og i vores fredagsblade og på Twitter under @TroelsBagerT. Kommentarer, ris, ros, ideer - jeg ser frem til at høre fra dig.
SENESTE NYT...