Video : Tipsbladet
Generelle

Leder: Seks fede ting at se frem til i 2018

Det er blevet tid til årets sidste leder fra Troels Bager Thøgersen.

Mine ledere plejer ikke just at være blandt de mest optimistiske, og instinktet her op til nytår var da også at beskrive alt det, der er galt med moderne fodbold.

Men det bliver der rigelig tid til i 2018, så derfor har jeg i stedet valgt at dedikere denne uges leder til ting, jeg ser frem til i 2018 i dansk og international fodbold.

Tre hold kæmper om DM: Ingen af dem er FCK
Vi har naturligvis hverken noget for eller mod FC København, men for spændingen i Superligaen er det fint, at det forsvarende mesterhold med 17 runder tilbage (hvis FCK kommer i top 6) har 18 point op til FC Midtjylland og 17 point til Brøndby IF.
FC Midtjylland har dygtige offensive individualister og et stærkt kollektiv i den nye 3-4-3, Brøndby IF spiller rendyrket presfodbold af Red Bull-skolen, og FC Nordsjælland spiller ambitiøs pasningsfodbold med langt flere egenudviklede spillere end tidligere.
Både taktisk og strategisk er det en interessant udvikling. Er det Ståle Solbakken og FCK’s 4-4-2 koncept, der er under alvorligt pres her?

Nedrykningskampe i Superligaen
Vi ved godt, friturestegte chokoladebarer ikke er sunde, og det er heller ikke fit living at erstatte grøntsager i kostpyramiden med salt n’ vinegar-chips og kold øl.
Nedrykningskampe er heller ikke sunde. Til maj skal to hold ud af en gruppe, hvor Randers FC og Helsingør er oplagte kandidater sammen med AGF og Silkeborg IF, kæmpe mod direkte nedrykning. Vinderen af den overlevelseskamp og et andet Superliga-hold spiller mod nummer to og tre fra 1. division.
Det er ikke kønt, det er ikke sundt, det er modbydeligt for de involverede, men det er også svært at få øjnene væk.

Topscorerlisten i 1. division
Kender du Martin Koch Helsted? Han har spillet i Nordvest FC og Kalundborg og er topscorer i 1. division. Mikkel Agger fra Lemvig scorer igen mange mål for Thisted efter at have kæmpet forgæves i Esbjerg, Hjørring og Horsens, Thomas Dalgaard scorer hjemme i sit tredje ophold i Skive, Sonny Jakobsen spillede i serieklubben Aalborg Freja før sin aftale i Thisted, og den tidligere Chelsea-spiller Morten Nielsen scorer regelmæssigt for FC Roskilde.
Den tidligere AGF-angriber Kenan Hajdarevic scorer for Brabrand efter at være kommet hjem fra Færøerne, og i Vejle er brasilianske Dominic Vinicius på sine gode dage en af de bedste angribere i dansk klubfodbold.
Mens den eneste dansker i top 11 på topscorerlisten i Superligaen skifter til Brentford, er listen i 1. division proppet med skæve, sjove eksistenser, der er værd at følge i foråret. Ud på stadion! (ikke nu, der er lukket indtil marts)

Ruslands VM er den perfekte mulighed for at blande sport og politik
Mit bullshit-barometer går amok, når gamle mænd i dyre jakkesæt siger ting som, at sport og politik ikke skal blandes. Ruslands VM i fodbold er den perfekte mulighed for at sætte tommelfingre de steder, det gør allermest ondt. Nøj, der skal tales meget om doping, menneskerettigheder og hvordan Rusland egentlig fik fingre i den VM-slutrunde.

Danmark til VM
Samara og Saransk. Ja, det er de VM-ture, man får, når man lader flok gamle mænd med bankkonti i skattely bestemme, hvor VM skal spilles. Men Danmark skal til VM i fodbold, og det bliver fedt at følge månederne op til med kampen om pladserne og festen med kampene i Rusland, før det nok er slut i en ottendedelsfinale i Nisjnij Novgorod mod Argentina. Det bliver fedt, selvom slutrunden bestemt ikke er placeret i Rusland for verdens fodboldfans’ skyld.

En ny sherif i transfermarkedets Vilde Vesten?
Mens vi savler over Neymar og andre store transfers i disse år, er det helt overset, at transfermarkedet stort set uden regler for agenter og de købende storklubber er blevet et monopol for de største klubber i Europa og de enkelte ligaer, mens alle andre får stadigt sværere ved at holde på de gode spillere. FIFA og FIFPro ser på reglerne i 2018 med Europakommissionen og konkurrencekommissær Margrethe Vestager på sidelinjen. Det kan ende godt – eller med at blive endnu vildere end i dag.

I øvrigt ser jeg også frem til:
• At se Egypten, Peru og Island ved VM.
• At det danske mesterhold forhåbentlig kommer i Champions League.
• At flere topfolks korruption og magtbegær i international
topfodbold bliver afsløret.
• At AC Horsens sender 11 mand på banen med en gennemsnitshøjde over 192 cm. Få det til at ske, Bo Henriksen!
• At vi får den ultimative VM-finale mellem Argentina og Brasilien i Moskva.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.