Video : Tipsbladet
Generelle

Satte FCK til vægs: Nu må de vise klassen i Europa

LEDER: De har vist klassen i Superligaen, og nu skal FC Midtjylland også vise den i Europa, skriver Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen.

Lederen er fra Tipsbladet fredag - du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet om fredagen.

”Pres op hele tiden. Hvis de presser os tilbage, presser vi frem… Pres fremad og lad os turde spille. Tag kontraangrebene. Tag folk med frem. Lad os se, hvad Paulinho kan, hvad Junior Brumado kan, og hvad Gustav Isaksen kan. Bliv ved med at spille! De tror, at de har fucking vundet. Lad os fucking snyde dem! Det kunne være et mirakel, og lad os skabe det mirakel, drenge.”

Jeg plejer at have det svært med de videoklip, fodboldklubber selv lægger ud fra deres indre liv – de er tilpasset den historie, klubben vil fortælle om sig selv, og det er jo ikke det, vi uafhængige og kritiske journalister vil have frem.

Men da FC Midtjylland mandag eftermiddag lagde et klip frem fra Bo Henriksens pausesnak i Parken søndag aften, ramte den nu pænt godt plet med det, vi så med vores egne øjne på banen.

Her kløede FC Midtjylland nemlig på uden frygt, selvom man i 70 minutter spillede med 10 mand efter Evanders udvisning, og der var intet at udsætte på FCM's 1-0-sejr. Til gengæld fik FC København noget at tænke over, konkret hvordan man skal slå dygtige hold som FC Midtjylland, der i modsætning til de fleste andre hold kan stå imod FC Københavns boldbesiddelse og grundige opspilsmønstre.

Siden Matthew Benham købte FC Midtjylland i 2014, har FCM fået 503 point i Superligaen. FCK har fået 505, så vi kan roligt konkludere, at FC Midtjylland har indhentet københavnerne i Superligaen.

Nu gælder det Europa, og det gælder lige nu.

Sidste uges 1-1-resultat mod Ludogorets i Herning var ikke godt nok i forhold til, at FC Midtjylland skal i Europas Top 50.

Det er ikke noget, jeg eller andre krakilske observatører har fundet på, det er FC Midtjyllands egen målsætning, og skal FCM derop, skal jævne hold som Ludogorets slås.

I den kommende uge skal FC Midtjylland til Portugal for at møde Braga. Jeg tvivler på, midtjyderne kan slå sidste sæsons firer i Primeira Liga oppe på nordkysten, når de har kniven for struben efter et åbningsnederlag til Røde Stjerne, men de er mere end velkomne til at bevise, at jeg tager fejl.

Så har FC Midtjylland to kampe mod den serbiske traditionsklub Røde Stjerne, før Braga og igen Ludogorets venter.

Det mod, Bo Henriksen talte om i Parken, skal FC Midtjylland tage med sig i bagagen til Portugal sammen med al den kynisme, man kan fremdrive.

Braga, Ludogorets og Røde Stjerne er på ingen måde uovervindelige, og hvis midtjyderne endegyldigt vil lukke munden på FC København og de andre klubbers fans, findes der ingen bedre måde end at begynde at matche FC Københavns store pointhøst i Europa, der igen i denne sæson er større end FCM's takket være københavnernes tidlige entré i Conference Leagues anden kvalifikationsrunde.

FCM har fine muligheder i den Europa League-pulje, og tiden er nu inde til at præstere.