Transferkommentar: Kommer der en Okotie eller Kusi-Asare inden deadline
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images
Generelle

Transferkommentar: Kommer der en Okotie eller Kusi-Asare inden deadline

Der er nu mindre end en uge tilbage af transfervinduet, og tingene spidser til i både danske og udenlandske klubber - for hvor meget skal der satses frem mod den sidste handelsdag?

Bragt i Tipsbladet 25. august 2017

Deadline-dag nærmer sig, og som ofte vil hypen nok være større end slutresultatet.

Dominoeffekten efter Neymar (hvad sker der med Coutinho og Dembélé?) og den potentielle bombe, hvis Lionel Messi virkelig ikke har eller har tænkt sig at skrive under på sin kontrakt, kan skabe nogle vilde dage. For har Messi ikke skrevet under i midten af næste uge, skal der være et mindre isbjerg i maven på FC Barcelona-præsident Bartomeu for at sige nej til 2,2 milliarder kroner fra Manchester City og risikere, at Messi kan forhandle frit om fire måneder og smutte transferfrit (plus nogle få millioner kroner i udviklingspenge til FC Barcelona) om 10 måneder.

I Danmark er FC København givetvis i færd med at handle færdigt forud for deres europæiske gruppespil, men for andre er de sidste dage i vinduet og især 31. august en scene, hvor man kan vinde og tabe en sæson og et job.

I Haderslev lå man i 2014 til at rykke ud af Superligaen, da sportsdirektør Ole Nielsen hev den totalt ukendte Rubin Okotie til Danmark via agenter, Nielsen havde arbejdet sammen med før.

Man, inklusiv undertegnede, undrede sig dybt over, SønderjyskE turde tage den risiko, når der måtte være en skjult forklaring på, at østrigeren var til rådighed på sidste dag i vinduet.

Okotie scorede 11 mål i 15 kampe og var en mand, FC København alvorligt overvejede at hente den efterfølgende sommer, hvor 1860 München vandt kapløbet om den senere EM-spiller.

Men man kan også løbe ind en angriber som Jones Kusi-Asare, anbefalet af cheftræner Magnus Pehrsson trods en plads helt uden for angrebs-rotationen i Esbjerg.

Ham lejede Lynge Jakobsen billigt af Niels-Erik Søndergaard, og Kusi-Asare bidrog med intet, hvorefter Jakobsen i januar 2011 fandt pengepungen frem og lejede Morten ”Duncan” Rasmussen.

31 august er først og fremmest lottokuponernes, agenternes og desperate sports­direktørers dag, og ligesom de kærlighedssøgende i sidste time før lukketid på den lokale beværtning er det aldrig til at vide, hvem man vågner op med formiddagen efter.