• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Tipsbladet.dk

Brøndby jagter egen tv-aftale – men ender i den kollektive

Brøndby jagter egen tv-aftale – men ender i den kollektive
Illustration

Brøndby får svært ved at føre en individuel TV-aftale ud i livet, mener Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen.

Af Tipsbladet.dk

Brøndby IF meldte torsdag ud, at klubben forhandler sin egen tv-aftale fra sommeren 2015. Det var ventet efter skarpe udmeldinger fra klubben i flere måneder, og det skal blive spændende at se og høre, hvilke muligheder, der præsenterer sig for Brøndby IF i de kommende uger.

Men tro ikke, at Brøndby IF ender med at lave sin egen tv-aftale, som FC Barcelona eller Real Madrid.

Hov. Er det ikke lige præcis, hvad Brøndby IF sigter efter?

Jo udadtil. Men som jeg tolker det, er Brøndbys enegang mere et forsøg på at stå godt i fordelingen af tv-pengene i en fælles aftale med de 11 andre klubber end reelt mod på at gå alene.

Rent praktisk får klubben enormt svært ved at føre en individuel tv-aftale ud i livet, når de 11 øvrige har en kollektiv aftale, og selvom Brøndby givetvis kan hente dobbelt så meget på en individuel aftale, kan det koste meget dyrt på andre områder.

Jeg tolker Brøndbys (foreløbige) enegang som nødvendig, fordi klubben efter sine barske udmeldinger ikke kunne gå med i en kollektiv aftale, da klubberne tidligere i denne uge mødtes for at tegne skitsen til en ny tv-aftale og fordelingen af pengene. Og så kan enegangen stille Brøndby godt i forhandlingen om fordelingen af pengene i en kollektiv aftale, selvom klubben også risikerer meget ved at gøre de 11 kolleger meget, meget irriterede.

Der kommer flere møder i foråret, og jeg bliver meget overrasket, hvis vi ikke ser Brøndby som del af en kollektiv tv-aftale fra sommeren 2015.

Superliga

Mere Superliga

Fokus