Brasilien leverede varen og sendte Colombia ud i VM-mørket
VM

I en kamp, der var præget af intensitet til den helt store guldmedalje, trak værtsnationen det længste strå med en 2-1 sejr over Colombia.

Ved denne VM-slutrunde er fodboldfans blevet forkælet med intense opgør, der efterlader publikum forpustet længe efter slutfløjtet. Et sådan opgør var kvartfinalen mellem Brasilien og Colombia.

Det ene angreb afløste det andet, og spillet bølgede frem og tilbage over banen, så selv en fast wimbledontilskuer, ville få ondt i nakken. Man kunne mærke fra start, at der ikke lige var mulighed for at hente kaffen, for her skulle man følge med.

Der gik heller ikke mere end fem minutter før de brasilianske kommentatorer skulle smøre stemmen for at råbe et "GOOOOOL" ud over stadion og de brasilianske hustage.

Et hjørnespark fra Neymar i venstre side får lov til at passere til bagerste stolpe, hvor anfører Thiago Silva uden de store problemer kunne sparke bolden i det tomme mål med knæet.

Angreb på angreb

Det lagde ikke en dæmper på opgøret. Angrebene fortsatte i begge ender, og ganske kort efter kom Cuadrado også frem til en god chance, der lidt symptomatisk blev til efter et klumpspil på kanten af feltet.

Når det er sagt, så må man ikke tro, at det var en køn kamp. 57 frispark blev der i alt begået. 57 frispark på 90 minutter. Det er ikke bare et voldsomt tal, men siger også meget om den manglende rytme, der var i kampen.

I den forbindelse kan man sende en tanke til kampens dommer, der til trods for flere små og store svinestreger holdt det gule kort i lommen indtil det 65. minut, efter der var begået 38 frispark.

Det gule kort der så blev givet, var til Brasiliens anfører Thiago Silva, der gik i vejen for et colombiansk udspark. Det betyder samtidig, at Silva nu må se semifinalen fra tribunen på grund af karantæne.

Colombianske frustrationer

Skæbnen var hård ved Colombia ganske kort efter. Et frispark bliver slået ind i feltet, hvor den, efter noget rod i det lille felt, ender ved Yepes, der sparker bolden i kassen. Desværre bliver målet annulleret for offside - en situation, hvor fløjten lød meget sent.

På angrebet efter hamrer David Luiz Brasilien yderligere i front, da han i bedste Drogba-stil sparkede bolden i nettet fra 25-30 meter direkte på frispark. Så tænke man, at den kamp var afgjort.

Det var der bare ikke nogen, der fortalte de colombianske spillere. Et større pres end tidligere blev sat ind, og med ti minutter tilbage af kampen, trådte en ellers lidt anonym James Rodriguez ind på den helt store scene.

En genial aflevering til Bacca sendte angriberen alene med César, der mere eller mindre jævnede Bacca med jorden. Det efterfølgende strafespark blev stensikkert sparket ind af VMs topscorer James Rodriguez.

Farvel til James og Colombia

Med seks mål i fem kampe må man sige, at den 22-årige Monaco-spiller i den grad har slået sit navn fast.

Desværre bliver det ikke til flere oplevelser fra den colombianske magiker. Brasilien formåede at holde de hårdt kæmpende colombianere fra de helt store chancer, i en afslutning der var præget af flere frispark og svinestreger.

Dermed må vi vinke farvel til Colombia. Til gengæld kan vi nu se frem til en fantastisk semifinale, når værtsnationen fra Brasilien møder Tyskland i et kæmpe brag.