• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Torsten Kjems Hansen

SL-pointer: FCK's scoringsproblem og mesterholdets kompleks

SL-pointer: FCK's scoringsproblem og mesterholdets kompleks
Illustration

Få her facts og pointer fra samtlige seks Superliga-kampe fra spillerunde 8.

Af Torsten Kjems Hansen

Randers FC - Silkeborg IF 1-0
- Randers FC har hentet to sejre i træk og er ubesejret i tre kampe og har spillet sig ind som tophold i tabellen. Ikke noget mange havde regnet med efter hjemmebane-nederlaget til OB i 5. spillerunde. 

- Randers-defensiven har bare lukket et mål ind i de tre seneste kampe, hvilket kun FCK også har præsteret.

- Det ser efterhånden meget skidt ud for Silkeborg IF i bunden af rækken, hvor holdet fortsat er uden sejr i Superligaen i denne sæson. 

- Det er fortsat kun Emil Scheel, der har scoret for Silkeborg, der med tre scorede mål i sæsonen er klart det ringeste i offensiven. 

- At smide point med få minutter tilbage for anden spillerunde i træk må gøre dobbeltondt på holdet, og selvtilliden må efterhånden være på nulpunket hos østjyderne, hvor presset også må stige på træner Jesper Sørensen. 

Hobro IK - Esbjerg fB 1-1
- Hobro IK bliver bare ved med at kæmpe og får udbytte af arbejdet. Oprykkerne forlængede stimen af kampe som ubesejrede til seks, hvilket er bedst i ligaen. Holdet er fortsat eneste hold, der kun har tabt en kamp, og der er ingen argumenter for ikke at klappe stort i hænderne over det arbejde, som de deltidsprofessionelle slidere præsterer runde for runde. 

- På trods af endnu en pointgivende kamp, blev Hobro overhalet af både Randers FC og FC Nordsjælland i tabellen, hvor holdet nu er gledet ud af medaljepladserne og er nummer fire - fire point foran FC København.

- Hobro har fortsat den tætteste defensiv, der efter otte spillerunder kun har lukket seks mål ind - et snit på 0,75 mål pr kamp. Ganske imponerende, når Hobro i NordicBet ligaen i sidste sæson lukkede lidt over et mål ind i snit pr. kamp.

- Og så markerede målmand Jesper Rask sig som redningsmand med sin feberredning på Mick van Burens knaldhårde hovedstød i slutningen af kampen.

- Esbjerg døjer fortsat med at slippe væk fra bunden, men holdet kan i det mindste glæde sig over, at man har det som flere andre Superliga-hold sukker efter: Angribere, der scorer mål. 

- Martin Pusic var igen på pletten og har nu scoret i alt tre mål i de seneste fire kame, og rent faktisk er syv af Esbjergs otte sæsonscoringer sat ind af angribere - Martin Pusic med fem og Robin Söder med to mål.

OB - SønderjyskE 1-1
- OB var over stregen, da der manglede under fem minutter af kampen, men så prikkede sønderjyderne bolden i mål og den første hjemmesejr siden maj forduftede, mens pladsen under nedrykningsstregen vendte tilbage. Dumt og bittert, når der var OB-chancer nok til at lukke kampen undervejs.

- Også for målmand Emil Ousager må det have været en forfærdelig afslutning på kampen. Den 27-årige målmand har endnu ikke formået at holde buret rent i de nu 18 hele Superliga-kampe, han er noteret for. Og for at gøre ondt værre, var Emil Ousager ikke uden skyld i SønderjyskE-scoringen, da han ikke fik bokset bolden væk efter et hjørnespark, hvilket gav gæsterne muligheden for at bevare presset, hvilket resulterede i udligningen. 

- SønderjyskE har kun en sejr i sæsonen, men har til gengæld kun tabt to kampe, hvilket er det samme, som topholdene fra FC Midtjylland, FC Nordsjælland og Randes FC. 

- Det var Sønderjyskes tredje uafgjorte kamp i træk, og holdet har spillet fem af otte mulige uafgjort, hvilket gør holdet til Superligaens dele-konger. 

- Om det var gået anderledes, hvis Marvin Pouries annullerede scoring havde talt, er ikke til at sige, men helt sikkert var det, at målet burde have været godkendt, da bolden aldrig var ude over baglinjen, som dommer og linjedommer dømte. 

FC København - Brøndby IF 1-0
- Fortjent FC København vandt københavnerderbyet og udbyggede den efterhånden voldsomme rekord mod Brøndby, der nu ikke har vundet i Parken i over 10 år - de seneste 15 kampe. 

- FCK har kun lukket et mål ind i de seneste tre Superliga-kampe, hvilket kun sensationsholdet fra Hobro IK også kan prale med.

- Til gengæld har FC København kun scoret to gangen de seneste tre spillerunder, hvilket samtlige hold i ligaen har gjort bedre.

- Brøndby tabte for anden uge i træk, og virker til at tale med, hvis man lykkes med at holde Thomas Kahlenberg i kort snor. Det bremser Brøndbys offensiv og resulterer i langt færre spil ud over kanterne. 

- De to nederlag til Brøndby er også i kampe, hvor det ikke er lykkes at score - alle andre hold i ligaen har scoret mindst en gang i de to seneste spillerunde.

- Daniel Agger kommer uden tvivl til at løfte Brøndbys defensiv, men offensiven trænger i den grad også til et selvtillidsfuldt skub, så spillere som Pukki, Elmander, Szymanowski, Rashani, Thygesen, Hjulsager, Hasani osv får lært hinanden bedre at kende.

FC Nordsjælland - FC Midtjylland 2-1
- Det var FC Nordsjællands femte sejr i sæsonen men den første, hvor holdet ikke har været bagud undervejs. 

- Uffe Bech leverede igen som målscorer og må både være noteret på landstræner Morten Olsens blok og flere udenlandske klubbers shortliste.

- FC Nordsjælland blev med sejren rigtigt tophold, da hullet til FC Midtjylland blev lukket - bare to points forskel nu. 

- FC Midtjylland nåede imponerende  fem sejre i træk, inden sæsonens andet nederlag blev en kendsgerning. 

- Holdet er dog fortsat eneste til at have scoret i samtlige otte spillerunder - 17 mål i alt er det blevet til. 

FC Vestjælland - AaB 1-0
Lige så sløje som FC Vestsjælland er ude, hvor det er blevet til lutter nederlag i sæsonen, ja lige så skarpe er Slagelse-holdet hjemme. Tre sejre og en uafgjort lyder statistikken på, hvilket kun gøres bedre af topholdet fra FC Midtjylland, der har fuld gevinst på eget græs.

- FC Vestsjælland var det eneste hold, der ikke tabte til AaB i mesterskabssæsonen. Ny lyder FCV-rekorden mod AaB to sejre og to uafgjorte.

- Nederlaget var AaB's bare andet i sæson, men da det omvendt også kun er blevet til to sejre, understreger det, at noget i AaB ikke er som for få måneder siden, da det hele sprudlede og gik op i en højere enhed.
Og det var ikke fordi, AaB ikke spillede sig frem til chancer i Slagelse, men skarpheden er slet ikke til stede - og blev som bekendt ikke glemt i Bukarest. 

- AaB var sidste sæsons bedste udehold med otte sejre, tre uafgjorte og fem nederlag. Efter fire udekampe i denne sæson, er det nedslående resultat nul sejre, tre uafgjorte og et nederlag.

 

Superliga

Mere Superliga

Fokus