SL-pointer: Nye målscorere og topholdets suveræne stime
Illustration
Generelle

SL-pointer: Nye målscorere og topholdets suveræne stime

Fire uafgjorte kampe af fem mulige i Superligaen. FC Midtjylland står som den samlede vinder af weekendens Superliga-kampe efter sejren mod FC Vestsjælland.

AaB – Randers FC 0-0
- Det kniber gevaldigt for AaB at få bolden sendt i mål – det er nu bare blevet til et mål i de seneste tre kampe. Det chanceskabende spil fungerer slet ikke for AaB for tiden, og det kan blive en hård uge med først en Europa League-kamp hjemme mod portugisiske Rio Ave og siden et besøg på Brøndby Stadion. 

- Kun bundproppen Silkeborg IF har scoret færre mål end AaB i sæsonen. 

- I mestersæsonen 2013/14 spillede AaB uafgjort otte gange – i denne sæson er det allerede blevet til fem delere. 

- Randers er nu ubesejret i fire kampe, hvor det er blevet til otte point. 

- Colin Todd har virkelig fået defensiven til at virke – det var femte kamp i sæsonen, hvor Randers FC holdt modstanderen fra at score

- Til gengæld er ni mål i ni kampe ikke noget at prale af, når topholdet FC Midtjylland har præsteret dobbelt så mange mål. Men Randers holder fast i topplaceringen med fem sejre og to uafgjorte. 

SønderjyskE – FC København 1-1
- SønderjyskE har nu brugt 25 forsøg på at besejre FC København i Superligaen – det er fortsat ikke lykkes. 

- Sønderjyske har nu spillet fem hjemmekampe i denne sæson og har fortsat den første sejr til gode. 

- Holdet har nu spillet seks af sæsonens ni kampe uafgjort.

- FC København skabte masser af chancer men skarpheden var ikke til stede. - igen. Holdet har kun scoret i alt tre mål i de seneste fire Superliga-kampe. Kun to gange i sæsonens ni kampe har FCK scoret flere end et mål.

- FC København har kun vundet en af fem udekampe i sæsonen. - tre uafgjorte og et nederlag. 

- Lejesvenden Alexander Kacaniklic scorede sit første mål i FCK-trøjen.

Silkeborg IF – Hobro 2-2
- Ærgrelsen er stor i Silkeborg efter lørdagens kamp, hvor holdet dominerede på alle parametre og alligevel lykkedes det ikke at hente sæsonens første sejr. 
Silkeborg havde bolden mest, havde mere end tre gange så mange afslutninger og otte hjørnespark mod et til gæsterne. Men hvad nytter det, når defensiven alligevel lukker to mål ind?

- Nicolaj Agger scorede sit første mål for Silkeborg og blev dermed holdet anden målscorer i sæsonen, hvor Emil Scheel har taget sig af de andre fire scoringer. 

- Hobro har sammen med Randers FC hentet flest point på udebane – otte i fem kampe.

- Mads Hvilsom skød sig atter alene i spidsen på topscorerlisten med sit syvende mål. 

- Hobro er nu ubesejret i syv kampe i træk – den længste stime af alle i sæsonen. 

FC Midtjylland – FC Vestsjælland 1-0
- FC Midtjylland har vundet sæsonens fem første hjemmekampe med en målscore på 12-4.

- Efter ni spillerunder i sæsonen 2013/14 havde FC Midtjylland også 21 point – lå nummer et og havde syv point ned til forfølgerne fra AaB og Esbjerg. Lige nu er der fire point til Randers FC på 2. pladsen.

- Sylvester Igbouns bedste sæson som målscorer var 2013/14, hvor det blev til 10 mål for FC Midtjylland. Nu har offensivspilleren allerede lavet seks efter ni spillerunder.

- FC Vestsjælland har efterhånden noget at få rettet op på, når de kommer til udekampe. Fem af fem mulige er endt med nederlag i denne sæson, og man skal virkelig være glad for en stærk hjemmebane i Slagelse.

- En målscore på 3-11 vidner om, at der er noget, der ikke fungerer på fremmed græs.

- Endnu engang var chancerne der for FC Vestsjælland, men skarpheden er åbenbart mere til stede, når der spilles hjemme, hvor alle sæsonens 10 point er hentet i fire kampe. 

Esbjerg fB – Brøndby IF 2-2
- Esbjerg er ubesejret i de seneste fire hjemmekampe men har alligevel blot hentet seks point hjemme.

- Hans Henrik Andreasen blev med sit mål til 1-1 den ældste målscorer for Esbjerg i Superligaen – 35 år og 261 dage gammel.

- Brøndby IF havde momenter med godt spil og fik flere store chancer men er fortsat stadig kun noteret for en sejr på udebane i sæsonen.

- Pointet mod Esbjerg var det første til Brøndby IF i tre kampe og afstanden til FC Midtjylland på 1. pladsen er 10 point. 

- Brøndby er placeret som nummer syv i stillingen med 11 point. Det er to flere end på samme tid i sæsonen 2013/14 – dengang rakte de ni point til en placering under nedrykningsstregen som nummer 11.