• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Oliver Okstrøm

Blog: Duncan-hattrick, Ståle-klap, tilskuersnit og afrikanerkontrakter

Blog: Duncan-hattrick, Ståle-klap, tilskuersnit og afrikanerkontrakter
Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Der sket lidt af hvert i Midtjylland-verdenen for tiden, hvor de får hug uden for banen, men inde på banen hugger de tilbage og tager rekorder og snart et mesterskab med Ståle Solbakken på forreste række. Her kommer lige et round up af mine tanker den sidste uges tid om FCM.

Af Oliver Okstrøm

Nå, hvad tror du, kære læser, at jeg tænkte, da jeg så, at Morten Duncan skulle starte ind for FCM mandag aften mod Randers? Lige præcis: Nu scorer han nok. Især ville det jo falde helt genialt i hak med min påstand om, at det nok ville være en god idé, at sælge ham til sommer i min blog i sidste uge 'Bare sælg Duncan'.

I den kamp scorer han så selvfølgelig hattrick, som man jo bare må tage hatten af for - selvom alle tre mål var med to mand i overtal. Det er dog altid en flot præstation uanset omstændighederne.

Læs også: Blog: Bare sælg Duncan

Det ændrer dog ikke på mit synspunkt om, at Duncan stadig skal skydes af til sommer, som vil åbne op for en ny og mere international angriber - ikke fordi, han ikke er god, som nogle har kommenteret til bloggen i sidste uge, og antydet, at jeg skulle have droppet idéen om, at man skal bruge Duncan i en 4-4-2, når man nu har muligheden for at have både ham og Pusic. Det mener, jeg stadig er en oplagt mulighed, som da også er blevet trænet af klubben.

Dertil skal der også lyde en ros til hele FCM-holdet for at have vundet 14 kampe på hjemmebane i træk. Sindssygt flot gået, men mon ikke, at en 15. sejr på hjemmebane i træk bliver endnu federe for dem? Det vil være mod FCK, hvor de i så fald formentlig bliver mestre. Glen Riddersholm har ikke lagt skjul på, at han bruger Ståle Solbakkens drilleri om gummiben som en ekstra motivation.

Læs også: Blog: FCM's ekstreme hjemmebanestatistik

Forestil jer lige, at Ståle skal stå og klappe af Glen, mens FCM's spillere, trænere og ledere hopper rundt i jubel over klubbens første mesterskab. Det tror jeg gerne Glen Riddersholm vil have et billede af, som han kan hænge op ude i sit pulterkammer. Måske med teksten 'Klap i' henover. Om ikke andet så bare til at have på nethinden næste gang Ståle sender stikpiller afsted mod Heden. Bedre timing kan man vel ikke få. Det er godt lavet af DBU's folk i kampprograms-afdelingen.

Det er også en kamp, som det ser ud til, at netop den kamp er ved at blive udsolgt, mens denne blog bliver skrevet. Det er selvfølgelig sejt nok, men det er også første gang i hele sæsonen, at FCM får udsolgt på MCH Arena. Det er for mærkeligt, når holdet samtidig med at vinde en masse kampe - hver gang faktisk - og spiller underholdende. Der har dog været mindst 9000 til de sidste fire hjemmekampe, men der er stadig plads til omkring 2000 mere på stadion. Det er ikke helt godt nok, og der er ellers nok af mennesker at tage af i Midt- og Vestjylland, hvor FCM har deres fans bosiddende.

Læs også: FC Midtjylland er Superligaens bedste siden 2012

Desuden er det nok svært at komme udenom det ståhej, der har været om FCM i løbet af ugen, hvor BT beskrev, hvordan FCM og deres nytilkomne nigerianere skulle være tvunget til at skrive under på en kontrakt til minimumsløn for en fuldtidsprofessionel. Jeg kan forstå, at der nok er noget om snakken. Det er også det jeg hører fra tidligere medspillere, hvor FCM har gjort meget for at betale en lav hyre for de afrikanske teenagere. Men altså ikke noget der er ulovligt - eller 'muligvis ulovligt'. Jeg er dog ikke blevet overbevist om, at FC Midtjylland kunne have gjort så meget andet end at hjælpe dem med at få en dansk agent, som man kan være tryg ved.

Man så ved Jude Nworuh en spiller på en forholdsvist lavtlønnet kontrakt. Det begyndte at gå godt for ham, men en udenlandsk agent krævede pludselig en enorm løn til Jude, som ikke kunne gives - selv i en tid før finanskrise - og nu er Jude i 1. division for AC Horsens. Det vil spillere nok gerne undgå, og det kan en agent, som har styr på sin virkelighedssans, hjælpe til med.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.