• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Oliver Okstrøm

Blog: FCM's genistreg i Odense

Blog: FCM's genistreg i Odense
Foto: Mathias Svold/Polfoto

Man kan aldrig få for mange udsolgte kampe. For at undgå den risiko, der kunne være for tomme sæder på MCH Arena, udsatte FCM deres guldfest med et nederlag i Odense. Det er da soleklart.

Af Oliver Okstrøm

Det var helt vanvittigt i sidste uge, da billetterne til kampen mellem FCM og FCK blev sat til salg. Kun halvanden time skulle der gå før alle billetter var udsolgt. Okay, ikke alle billetter, for FCM havde ikke sat alle til salg, men gemt et par stykker, som de kunne sælge for 700 kroner, hvor man også får lidt mad til. Det er jo ikke ligefrem dårligt for forretningen.

Men hvis der er noget, som FC Midtjylland og dens ledelse bliver omtalt som for tiden, så er det "gode købmænd". Det fik man at se i weekenden. For hvordan kunne man mon lave sådan et billetsalg igen? Det kan man selvfølgelig ved at få en ny "finalekamp", hvor man kunne blive mestre. Derfor var det en genistreg at tabe til OB med vilje.

Læs også: Blog: Mænd der hader Midtjylland

Det er ikke noget jeg har den fjerneste dokumentation for at skrive, men når der pludselig vælter mål ind på hjørnespark og den klare forstærkning på målmandsposten, Johan Dahlin, begynder at lime sine fødder fast til målstregen, så han ikke kan komme ud til boldene og det andet vinterindkøb Martin Pusic bare begynder at sparke lige på målmanden, så får man sine tvivl. Det er da heller ikke første gang i verdenshistorien, at en angriber brænder med vilje. Bare spørg David Nielsen.

Det er supersmart og på den måde får man lige en hjemmekamp mere med fuld damp og stor grund til at få billetter, når Brøndby gæster MCH Arena i tredjesidste spillerunde. Kasseapperatet kan igen få lov til at ringe løs. Her er der virkelig grund til at klappe hinanden på skuldrene i FCM, for den genistreg, de lavede i Odense, den må man tage hatten af for. For så dårligt spiller et kommende mesterhold vel ikke uden grund.

Læs også: Blog: De står bag FC Midtjyllands succes - Top 10

FC Midtjylland gambler selvfølgelig med deres mesterskab ved at agere på denne måde. Nu er der ni point mellem dem og FCK, og det kan falde til seks med et nederlag søndag, og så kan snakken ellers gå om gummiben og manglende vindermentalitet på Heden.

Det har også en helt anden effekt. Med en sejr på søndag kan FCM endeligt blive mestre med ét point i den næste kamp. Mod FC Vestsjælland. I Slagelse. På en torsdag. 210 kilometer væk fra Herning. Det bliver da fedt for dem at blive mestre, men mon ikke de hellere ville have set guldet falde i hak mod FCK. Det blev det altså ikke til.

Læs også: Blog: FCM's ekstreme hjemmebanestatistik

Det var pudsigt nok det samme sted AaB blev mestre sidste år, og det lod ikke til at ødelægge festlighederne i Aalborg. I så fald har man da også lidt tid at løbe på, når der skal gøres klar til fest. Man ved jo ikke om FCM har fået nye idéer. Det er jo også en professionel gambler, der ejer klubben.

PS.
Det er fabelagtigt godt gået af Jakob Haugaard, der uden tvivl var træt af at blive sendt på bænken ved Dahlins ankomst, at han formodentligt skifter bænkepladsen i FCM ud med Stokes i Premier League. Tænk sig, at han i så fald blot er en brækket finger på Jack Butland fra at få debut i Premier League. Der kan man tale om godt agentarbejde.

Superliga

Mere Superliga

Fokus