• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Oliver Okstrøm

Blog: FCM skal forbedre sig til næste sæson

Blog: FCM skal forbedre sig til næste sæson
Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Medmindre FCM ryger ud efter første runde af Champions League-kvalifikationen, så skal der mere til end de to nye spillere, hvis de skal gentage mesterskabet i næste sæson.

Af Oliver Okstrøm

Først og fremmest et stort tillykke til FC Midtjylland med deres første mesterskab, der blev fejret på fantastisk vis søndag og mandag - og ja, et par uger forinden også. Et fuldt fortjent mesterskab.

Konfettien på MCH Arena er næppe blev støvsuget op fra græsset endnu, men forsvaret af mesterskabet begynder allerede nu. Det er kun FC København og Brøndby, der i Superligaens historie i dens nuværende form har kunne vinde to år eller flere i træk.

Når det allerede begynder nu, så handler det om, at FCM skal vide, at der er flere og større udfordringer på vej næste sæson. I den netop overståede sæson havde man ikke mere end én runde af Europa League-kvalifikationen at se til, mens man røg ud allerede i december i pokalturneringen. Sådan bliver det formentlig/forhåbentligt ikke næste sæson for FCM, der gerne skulle få lidt succes i Europa og samle nogle Europa-points ind til Danmark generelt.

Derfor bliver det et efterår, hvor truppen skal være meget breddere end den har været i denne sæson - hvor den da også har været bred. Men med den skades-frekvens som FCM har haft trods et forholdsvist lavt kamp-antal, så skal der flere ind til at fylde hullerne - for de vil komme af ren overbelastning. Her er der visse spillere, som allerede i forvejen lider, da man har en hård fysisk træning i FCM, som da også har betydet, at de er der, hvor de er i dag som mestre. De mange sene sejre og klare fysiske overtag i nærmest alle kampe taler sit eget sprog der. Men det koster også, hvis man skal være det for nogle spillere.

Allerede er østrigske Daniel Royer og danske Kian Hansen, der begge er lige i udkanten af deres landshold hentet ind. Men der skal mere til, hvis den proces som klubben er i skal fortsætte, så de kan blive mestre igen i næste sæson. Det er rekrutteringen, der bliver afgørende som bestyrelsesformand Rasmus Ankersen udtrykte det efter sidste kamp.

Med rygter om at alene Erik Sviatchenko er på vej til Tyskland, Pione Sisto til Portugal, og at Sylvester Igboun endelig får lov til at rejse ud - mens Izunna allerede er videre, så skal der selvsagt nye ansigter ind, men det stopper ikke bare der.

FC Midtjylland har nu muligheden for at bevise, at de ikke bare er et tilfælde i en sæson, hvor resten af ligaen ikke kunne finde sine ben, udover FCK, der dog fik 67 point samlet sammen. Det vil de kunne, hvis de som første hold siden FCKs tre i træk fra 08/09 til 10/11 genvinder mesterskabet. Her er det som om, at det er den samme historie hvert år. Når man kommer i gruppespillet i en europæisk turnering, så går det udover resultaterne i ligaen. Truppen er ikke bred nok, og det er den heller ikke i FCM, som det ser ud nu.

Men det lader til, at man holder fast i den trup, som man har nu til kvalifikationen til Champions League, og først til august vil man røre på sig, hvis man sælger. Det kan jeg ikke forstå, at man vil. Jeg er med på, at man skal give spillerne kredit for, at de har vundet ligaen, men der skal meget mere til næste år, og med den nuværende trup plus deltagelse i gruppespil, så forudser jeg, at man mister mindst ni point i ligaen.

Desuden bliver det spændende at se, hvilket spilsystem Glen Riddersholm pønser på. Han talte efter kampen om, at han ville skifte system og prøve det af i ligaen, men det har han åbenbart glemt eller valgt at holde for sig selv lidt endnu. Man skal jo heller ikke afsløre sin planer for modstanderne ude i Europa.

 

Superliga

Mere Superliga

Fokus