• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Brøndby-bomber: Var i tvivl om hvor jeg stod

Brøndby-bomber: Var i tvivl om hvor jeg stod
Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Angriber Ronnie Schwartz spillede en dårlig kamp mod Hobro, og han var selv i tvivl om, hvor han stod efter den kamp. Han svarede med to scoringer ude mod Randers FC.

Af Kenneth Jensen

Brøndby står blot noteret for et point efter fire kampe i Superligaen, men klubben fra Vestegnen gik ind i denne uge med et lille smil på. To gange var klubben bagud med to mål mod Randers FC søndag, men et Ronnie Schwartz-straffespark i dommerens tillægstid reddede et point i land til klubben. Og de point betyder naturligvis en hel del for selvtilliden i Brøndby. Og ikke mindst for Ronnie Schwartz selv, der ud over det udlignende mål også scorede til 1-2.

- Jeg har jo ikke spillet meget, så jeg vidste heller ikke, hvor jeg stod. Og når jeg så spiller en dårlig kamp mod Hobro, er det svært ikke at tænke over. Men mod Randers var det langt bedre, og jeg synes også, at vi som hold præsterede. For mig personligt handler det om at hjælpe holdet vinde så mange point som muligt. Og jeg vil selvfølgelig gerne lave mange mål, men jeg sætter mig ikke i hovedet, hvor mange jeg skal lave, siger Ronnie Schwart til tipsbladet.dk.

Angriberen - der er lejet i fransk Guingamp, og som Brøndby har en frikøbsklausul på - fortæller videre, at han trods den dårlige start med et point for fire kampe ser positivt på den næste tid i Brøndby. Det gør han, fordi han så tendenser mod Randers til, at det bliver bedre.

- Inden kampen gik vi efter tre point. Vi var tæt på at få nul, men fik et. Det er okay, for selv om vi ville have tre, er vi nu på tavlen. Jeg tager en masse positivt med fra kampen, fordi vi i store dele præsterer godt, selv om vi giver dem nogle lidt dumme mål.

- Og så handler det om at vise noget vilje og noget tro. Nu skal jeg passe på med, hvad jeg siger, men jeg kan altså bedre leve med et nederlag, når jeg har set et hold, der viser aggressivitet, vilje og fight. Den lorteindsats mod Hobro var svær at leve med, men vi så vilje, fight og mange af de ting, der skal til, mod Randers, siger Ronnie Schwartz.

Den 25-årige tidligere Randers FC- og AaB-angriber lægger ikke skjul på, at han er kommet for at score mål for Brøndby, men han satser også på at bidrage til holdet og kollektivet.

- Det er det, jeg synes, jeg kan. Score. Men jeg har i sinde at hjælpe holdet, at arbejde for holdet, så vi får skabt chancer. Det skal jo til. Vi skal vise viljen til at vinde mod Viborg, siger Schwartz.

- Når vi gør det, er vi svære at slå. Det hele skal spille, og vi kan ikke lukke tre ind i hver kamp. Når vi lige får de tre første pinde på kontoen, er jeg også sikker på, at vi kommer ind i en positiv stime, siger han.

For to år siden, hvor Ronnie Schwartz sidst var i Superligaen, scorede han to gange mod Viborg i første spillerunde. Søndag kan han så håbe på en gentagelse af målformen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus