• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

EfB: Schwartz er en af Danmarks bedste angribere

EfB: Schwartz er en af Danmarks bedste angribere

Esbjerg fB har hentet den danske angriber Ronnie Schwartz ind på en lejeaftale. Og klubben er sikker på, at han bliver en succes.

Af Kenneth Jensen

Jonas Dal har i den grad fået styrket sin offensiv, efter Esbjerg fB solgte Nicki Bille, angriber, tidligere på ugen til Lecz Poznan fra Polen. Ronnie Schwartz er i en overraskende handel hentet ind på en lejeaftale, efter Esbjerg fB er blevet enig med Schwartz og Guingamp om et samarbejde, mens klubben samtidig har overtalt Brøndby til at rive Schwartz' lejeaftale med klubben fra Vestegnen over.

Angriberen, der tidligere har scoret masser af mål for Randers FC, får dermed foråret i Esbjerg, hvor han altså får muligheden for at vende tilbage i det 4-4-2-system, han tidligere har gjort det godt i.

Og hos Esbjerg er der glæde over at have landet en angriber, der passer perfekt til den type fodbold, klubben gerne vil spille.

- Vi synes jo, at den profil, Ronnie har, passer perfekt til os. Han har gennem lang tid vist sig at være en af de bedste danske angribere, og han har et godt scoringssnit. Det kan vi udnytte i Esbjerg, og vi ser ham passe godt ind, siger Niels Erik Søndergård, der er en del af Esbjergs sportslige ledelse, til tipsbladet.dk og forklarer, at det ikke var en nem aftale at få på plads, fordi der var en ekstra klub med i forhandlingsprocessen:

- Det har gjort, at det har taget lidt ekstra tid, fordi der har været flere parter end normalt. Men jeg vil sige, at det har været et positivt forløb, og alle har arbejdet mod det fælles må at få løst tingene, siger han.

Esbjerg fB går ind til foråret med et forspring på seks point ned til Hobro IK, der aktuelt er på nedrykningspladsen i Superligaen denne sæson. Niels Erik Søndergård fortæller, at en lejeaftale er den kortsigtede løsning, fordi Esbjerg aktuelt har ét mål i tankerne, og det er at redde livet i Superligaen.

Niels Erik Søndergår vil dog ikke ud med, om klubben har sikret sig en forkøbsret, hvis Esbjerg fB redder sig, og Ronnie Schwartz gør det godt i foråret. 

- Jeg kan ikke udtale mig om de aftaler, der ligger bag. Vi er relativt kortsigtede i øjeblikket, hvor fokus kun er på overlevelse i Superligaen, og vi synes, vi har lavet en god aftale med Ronnie, siger han.

Esbjergs angribere hedder nu Ronnie Schwartz, Lasse Rise, Robin Söder og Mick van Buren.

Superliga

Mere Superliga

Fokus