• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga bulibold

Optakt: 1. FC Köln – Eintracht Frankfurt

Optakt: 1. FC Köln – Eintracht Frankfurt

Med en sejr kan Köln for alvor sige sig fra af nedrykningskampen, mens Frankfurt omvendt med et nederlag kan ryge under stregen.

Af bulibold

Kampfakta:
Spillested: Rhein-Energie-Stadion, Köln
Dommer: Zwayer
Kampstart: Lørdag 18:30
På tv: Eurosport DK

Holdnyt: 
1. FC Köln:
Det er ikke nemt at blive klog på Köln i denne sæson. To point er det blevet til i foråret, og selvom tabellen siger en respektabel niendeplads, så skal de nok snarere kigge ned end op.
 
I sidste runde blev det til uafgjort mod HSV, i en kamp, hvor de ellers kom foran og med lidt mere kynisme i felterne sagtens kunne have sikret sig de tre point.
 
I de sidste otte kampe er det blot blevet til en enkelt sejr, og netop mod Frankfurt må Köln være ekstra opsatte på igen at glæde sine fans med tre point. I den omvendte kamp fik de nemlig ørene i maskinen, da et hattrick fra Alexander Meier var med til at sende Köln hjem med et nederlag på hele 6-2.
 
Peter Stöger har samtlige spillere til rådighed efter Lehmann har overstået sin karantæne, og han glider formentlig ind i startopstillingen igen. Det store spørgsmål er, om Stöger igen stiller med fem mand i forsvaret, eller han ofrer en af sine stoppere, for eksempelvis at bringe Bittencourt i spil længere fremme på banen mod en Frankfurt defensiv, der ikke har set overbevisende ud de seneste uger.
 
Frankfurt:
Efter en fornuftig indledning på foråret med fire point i to kampe, kom ørnene ned på jorden igen, da et veloplagt Stuttgart-mandskab løb dem over ende og fuldt fortjent vandt med 4-2 i sidste runde.
 
I den kamp indkasserede Zambrano et rødt kort, og den hårdt tacklende forsvarer er derfor ude af lørdagens opgør.
 
Det samme er i øvrigt, Castaignos, Flum, Reinartz og Anderson, der alle plejer deres skader.
 
I stedet for Zambrano tyder meget på, at Russ tager over. Regäsel får til trods for en knap så god kamp i sidste runde formentlig genvalg, og ellers er det de samme spillere, der skal forsøge at hente tre point i Köln. Et sted hvor Frankfurt ikke har vundet de seneste ni gange, de har været på besøg.
 
Karantæner: 
1. FC Köln: Ingen
Frankfurt: Zambrano
 
Bud på startopstillinger:
1. FC Köln: Horn - Maroh, Mavraj, Heintz - Risse, M. Lehmann, Gerhardt, Hector - Zoller, Mladenovic - Modeste
Frankfurt: Hradecky - Regäsel, Russ, Abraham, Oczipka - Hasebe, Stendera - Aigner, Fabian, Huszti - Meier
 
Vidste du, at...:
siden tyskerne i 2009 indførte lørdagskampe klokken 18:30, er Frankfurt det hold, der har karet sig bedst? Die Adlern har i snit hentet 2,2 point, når de har spillet lørdag aften, og det snit kan ingen andre Bundesliga-klubber matche.
 
Dom:  
Det omvendte opgør var det mest målrige i denne sæson indtil videre, men sådan går det ikke denne gang. Köln hverken scorer eller indkasserer mange mål, og det gør de heller ikke lørdag, men det rækker dog til sejr. 2-1 til hjemmeholdet.

Læs flere optakter, analyser, portrætter og meget mere om tysk fodbold hos Bulibold

 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.