Zoff hylder rekordmageren Buffon
Polfoto/Massimo Pinca
Serie A

Zoff hylder rekordmageren Buffon

Gianluigi Buffon smuttede forbi Dino Zoff på listen over flest minutter spillet uden at lukke mål ind, og det glæder den italienske målmandslegende.

38-årige Gianluigi Buffon virker bare til at blive bedre og bedre med tiden og med nok et rent bur mod Sassuolo fredag aften, er Buffon nu oppe på 926 minutter i Serie A uden at lukke et mål ind.

Det betød, at Buffon overhalede legendariske Dino Zoff, der indtil kampen indtog andenpladsen på listen over flest minutter uden mål imod i Serie A. 

Selvom Zoff nu må se sig henvist til tredjepladsen på listen, så glæder det VM-vinderen fra 1982, at Buffon rykker tættere på rekorden.

- Jeg vidste, det ville ske før eller siden. Buffon er den bedste. Hans hemmelighed er, at han aldrig hviler på laurbæerne og altid arbejder stenhårdt, lyder det fra Zoff.

Dino Zoff stoppede først karrieren, da han var 41. Om Buffon bliver ved i yderligere tre sæsoner, ved Dino Zoff dog ikke.

- Jeg vil ikke garantere, at han bliver ved, men psykisk kan han sagtens klare det. Jeg tror, det er rigtigt, at han er bedre nu, end han var for nogle år tilbage. Folk siger, at han er en leder som mig, men at han gør det på en meget mere afdæmpet facon, fortæller Zoff videre.

Skal Gianluigi Buffon blive den målmand i Serie A, der har holdt buret rent i længst tid, kræver det, at han ikke lukker mål ind i de fire første minutter mod Torino i næste weekend. 

Han vil dermed overhale den tidligere AC Milan-målmand Sebastiano Rossi.