IFK-dansker i svensk ordkrig: Det var en hård duel
Foto: IFK Göteborg
Skandinavien

IFK-dansker i svensk ordkrig: Det var en hård duel

Jakob Ankersen fik en hovedrolle i IFK Göteborgs 3-3-kamp mod AIK.

Den svenske klub IFK Göteborg, der har to danskere på holdet, var en del af en underholdende og dramatisk kamp i Allsvenskan mandag aften. Kampen mellem IFK Göteborg og AIK i Stockholm endte 3-3, og en af IFK's danske spillere kom i centrum under kampen. 

Der er tale om midtbanespilleren Jakob Ankersen, der blev involveret i en duel med AIK's målmand Patrik Carlgren. Ved stillingen 2-2 i anden halvleg jagtede Jakob Ankersen en bold, der var blevet spillet i dybden, og han endte med at kollidere med AIK's målmand, der egentlig havde fingrene på bolden, men tabte den. Bolden trillede over til IFK Göteborgs Tobias Hysén, der scorede til 3-2 til udeholdet. 

Efterfølgende har AIK's målmand Patrick Carlgren kritiseret Jakob Ankersen. 

- Jeg synes selv, at jeg skal have frispark ved deres 3-2mål. Men det er dommeren, som dømmer. Jeg har bolden i mine hænder, og han tackler mig på siden. Det er klart, at jeg tabte den. Jeg tror, at dommeren ærgrer sig, når han selv ser den, siger Patrick Carlgren til svenske medier. 

Jakob Ankersen er dybt uenig og svarer igen. 

- Det er ham, som slår mig ihjel. Jeg har ikke øje på ham, men han ser mig. Jeg gør ikke noget forkert; det mener jeg ikke. Jeg ved ikke, hvordan vi scorede, men jeg håber, at det var flot, fortæller Jakob Ankersen ifølge fotbolldirekt.se.

Danskeren fik et fur i forbindelse med duellen, men han er alligevel tilfreds med aftenen i den svenske hovedstad.

- Jeg tabte helt luften. Jeg fik et smæld i ryggen. Det var en hård duel, men det er sådan, man får point mod så godt et hold. Der er mange hold, som kommer til at tabe point her, så vi kan være tilfredse med et point, siger Jakob Ankersen. 

IFK Göteborg, der også har danske Mads Albæk og Søren Rieks i truppen, ligger nummer to i Allsvenskan med syv point efter de første tre spillerunder.