• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

EfB om Ronnie Schwartz-fremtid: Realistisk set mister vi ham

EfB om Ronnie Schwartz-fremtid: Realistisk set mister vi ham
Foto: Christer Holte/Polfoto

Esbjerg regner ikke med at kunne tilknytte Ronnie Schwartz på en permanent aftale. Økonomien er i vejen.

Af Kenneth Jensen

Angriber Ronnie Schwartz var i efteråret på leje i Brøndby, og i foråret er det Esbjerg fB, der har gavn af den Guingamp-ejede angriber. Schwartz har scoret tre gange i foråret for Esbjerg efter en lidt svag start på sæsonen, hvilket nok kan tilskrives et efterår, hvor han i Brøndby oftest var indskiftningsspiller.

Men selv om Esbjerg fB er tilfredse med Ronnie Schwartz og forventer, at angriberen bliver endnu bedre i de sidste fem Superliga-kampe, regner klubben ikke med at Schwartz er Esbjerg-spiller i næste sæson. Dertil spænder økonomien ben, og Schwartz har selv tidligere givet udtryk for, at han gerne vil fortsætte i udlandet.

Læs også: EfB bekræfter interesse i divisionsbomber

- Vi har i klubben ikke diskuteret Ronnie Schwartz endnu. Der har kun været en kortvarig dialog, og Ronnie har selv udtalt, at han gerne vil til udlandet igen. Realistisk set er Ronnie her ikke efter sommerferien - der er jo en økonomi, der skal hænge sammen for både os og ham, siger Niels Erik Søndergård, ungdomselitechef i EfB og medlem af det sportslige udvalg, til tipsbladet.dk.

Det er snart to år siden, at franske Guingamp hentede den 26-årige dansker i Randers FC, og Schwartz har fortsat to år igen af sin aftale med den franske klub. Derfor slipper Guingamp formentlig ikke Schwartz billigt, og selv hvis det skulle lykkes for Esbjerg og den franske klub at blive enige, er der stadig en kontrakt med Schwartz, der skal falde på plads. Noget, der bliver svært.

- Efter dansk målestok har det formentlig været en høj transfer, hvor klubben nok gerne vil have investeringen ind igen - i hvert fald delvist ind igen. Uden at jeg kender beløbet, er det så dyrt, at der ikke er nogen chance for, at Esbjerg kan betale det beløb, siger Niels Erik Søndergård.

Ronnie Schwartz, der startede sin karriere i AaB og siden tog videre til Randers FC, hvor han slog igennem, har fem kampe igen i Esbjerg, hvor han måske kan levere en præstation, der gør, at han kan komme tilbage til udlandet. I Guingamp eller et andet sted.

- Ronnie havde en lidt svær start, men han har fundet niveau. Det er naturligt nok, at der lige går lidt, når han manglede spilletid i efteråret, siger Søndergård.

I stedet har Esbjerg fB bekræftet, at klubben er interesseret i den australske angriber Brent McGrath fra Fredericia.

Superliga

Mere Superliga

Fokus