Koeman: Fik van Gaal at vide, han var fyret efter FA Cup-finalen, fortjener United ikke trofæet
Foto: Tim Ireland/Polfoto
Premier League

Koeman: Fik van Gaal at vide, han var fyret efter FA Cup-finalen, fortjener United ikke trofæet

Ronald Koeman mener ikke, at Manchester United kan være det bekendt, hvis van Gaal blev fyret, efter FA Cup-trofæet var hevet hjem.

Der går rygter i England om, at Louis van Gaals og José Mourinhos venskab er dødt. Angiveligt føler hollænderen sig stukket i ryggen af Mourinho. Faktisk skulle episoden med Manchester United og Mourinho have gjort, at van Gaal er hævntørstig og ikke er indstillet på at afslutte karrieren. 

Og spørger man van Gaals landsmand Ronald Koeman, der igennem historien ikke skulle have haft det bedste forhold med den tidligere United-manager, bør The Red Devils have en dårlig smag i munden, når snakken falder på van Gaals afsked. 

- Jeg har observeret forløbet omkring Louis og Jose Mourinho fra afstand. I flere måneder har alle kunnet læse, at Mourinho havde travlt med Manchester United. Hvis Louis først fik at vide, at han var fyret efter FA Cup-finalen, så fortjener Manchester United som klub ikke trofæet. Hvis man ved lidt om de typer af aftaler i fodbold (ansættelsen af Mourinho red.), ved man, at de ikke bliver lavet over natten. Louis har været under et enormt pres i månedsvis, og jeg er imponeret over den måde, han har holdt fast i sin værdighed på.
 
- Han har naturligvis haft en del konfrontationer med journalisterne, og der var øjeblikke, hvor jeg tænkte: "Louis, det kunne du have håndteret anderledes." Men Louis er Louis. Og i forhold til det enorme pres, der har hvilet på ham, synes jeg, han leverede et stort stykke arbejde ved at vinde FA Cup’en, siger Koeman til Daily Mirror.
 
Louis van Gaal tog over i Manchester United efter VM i 2014 i Brasilien.