• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Kenneth Jensen

Sådan ender Superligaen: Brøndbys totalfodbold kan overraske positivt

Sådan ender Superligaen: Brøndbys totalfodbold kan overraske positivt
Foto: Jens Dresling/Polfoto

Hvordan ender Superliga-sæsonen 2016/17? Tipsbladet.dk's journalister kommer med hvert deres bud på Superligaens slutstilling. Her er det Kenneth Jensen, der giver sit bud.

Af Kenneth Jensen

Det er nye tider i dansk fodbold.

14 hold mod 12 tidligere, mesterskabsslutspil, Europa-playoff, Alka Superliga-playoff og listen fortsætter.

Heldigvis er ikke alt så nyt, som det ser ud til.

Colin Todd er tilbage i dansk fodbold, FC København ser igen skræmmende stærke ud, Kent Nielsen render stadig rundt med en Nokia-telefon i Odense, og så er der masser af processnak rundt omkring i danske Superliga-klubber.

Jo tak, Superligaen svigter sjældent. Jeg har en svaghed for dansk fodbold og de aktører, vi præsenteres for på daglig basis. Måske fordi mit arbejde består i at formidle om dansk fodbold. Måske fordi der er en helt utrolig nærvær fra klubber, spillere og træner, der også lever af at sælge sig selv.

Med det afsæt vil jeg forsøge at byde på min top 14 i Alka Superligaen. Og her taler vi efter de første 26 kampe, der markerer grundspillet. Det er en utaknemmelig opgave, og jeg hader det, men nu er jeg blevet bedt om det, så lets god.

Sådan bliver stillingen i grundspillet efter 26 kampe:

1. FC København
Har Superligaens stærkeste trup. To gode spillere på alle positioner, og det vil være en stor, stor overraskelse, hvis FCK ikke vinder Superligaen. Værd at bemærke er dog, at europæisk deltagelse kan få betydning for FCK's præstationer i grundspillet. Det er dog det stærkeste hold i Superligaen.

2. FC Midtjylland
Personligt tror jeg på, at FC Midtjylland er tættere på FC København, end folk generelt tror. De bliver ikke mestre, dertil er FCK for stærke, men truppen er stærk og sammenspillet. Tim Sparv skadet er dog et kæmpe minus.

3. Brøndby IF
Allerede her begynder problemerne at komme, fordi der er to hold, der stikker ud, mens resten i princippet kan få for at være den bløde mellemvare. Alligevel kan jeg godt lide Brøndbys nye stil, og det ville være forfriskende, hvis den stil også gav resultater.

4. OB
På papiret en stærk trup med to stærke angribere, gode centrale midtbanespillere og en meget stærk keeper. Forsvaret ved jeg dog ikke helt, hvor jeg har. Det er nyt, usammenspillet og et spørgsmålstegn.

5. AGF
Ja, AGF. Nu har Glen Riddersholm brugt en hel sommer på at spille sit system ind, og han fik testet spillere i foråret. Jeg kan godt lide det, han er ved at sætte op i AGF. Med tilgangen af Martin Spelmann ligner det et hårdarbejdende hold, der har en topscorer-type i Morten 'Duncan' Rasmussen. AGF mangler dog stadig lige et par spillere til truppen.

6. AaB
Allan Gaarde og AaB er inde i en genopbygningsfase, men jeg synes faktisk, at Gaarde fortjener kredit for de spillere, han har hentet. I forsvaret er rutine hentet i form af Holgersson, mens Marco Meilinger er en spændende offensiv spiller. Glem heller ikke, at to sultne spillere i form af Casper Sloth og Nicklas Helenius er tilbage i dansk fodbold.

7. SønderjyskE
Jeg elsker det arbejde, Jakob Michelsen har lavet i klubben, men holdet kan ikke gentage sidste sæsons præstation. Truppen er god og sammenspillet, men det var også meget stolpe ind i fjor. Sådan noget udligner sig lidt over tid.

8. FC Nordsjælland
Mange gange har jeg troet, at holdet ville være i fare for at rykke ned. Mange gange har jeg taget fejl. Klubben slutter som nummer otte i grundspillet og går sikkert fri af det senere nedrykningsspil.

9. Randers FC
Klubben har haft en turbulent tid, og truppen imponerer mig ikke specielt. Der er gode navne hist og her, men nu skal det hele spilles ind på ny under en ny træner.

10. Viborg FF
Stærk trup, men jeg synes, den er en smule sårbar, når vi snakker skader. På kanterne er Mølbys mandskab tyndt besat.

11. Lyngby BK
Lyngby har handlet godt ind, men det tager også tid at spille ind. David Noelsen er en god træner og bør få noget godt ud af holdet.

12. Esbjerg fB
Har på papiret et stærkt hold, men det er et såret dyr, vi taler om her. Jeg er dog helt tosset med ansættelsen af Colin Todd, og Esbjeg kommer ikke i nedrykningsfare, forventer jeg.

13. Silkeborg IF
Smal, smal trup. Har omvendt gode spillere og en træner, der forstår at motivere sit mandskab, ligesom han taktisk har sat holdet godt op.

14. AC Horsens
Smal trup. Har handlet lidt bedre end Silkeborg, men for mange af spillerne er det første gang, de står i Superligaen. Det samme gælder træner Bo Henriksen.

Når hele sæsonen er forbi, tror jeg, at FCK løber med guldet, at FC Midtjylland løber med sølvet, og at bronzen ender i Odense. AC Horsens kan meget vel trække det korteste strå i forhold til nedrykning, hvor Silkeborg også kan komme i fare.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.