Buffon raser mod kinesiske investorer
Foto: Claudio Villa/Getty Images
Serie A

Buffon raser mod kinesiske investorer

Juventus-målmanden er ikke tilfreds med, at kinesiske rigmænd overtager traditionsklubber som Inter Milan og AC Milan.

Gianluigi Buffon leverer på sit 38. leveår stadig toppræstationer. Et par gamle traditionsklubber som Inter Milan og AC Milan leverer dog ikke længere på højeste niveau, og derfor er de blevet opkøbt af kinesiske rimænd de senere år. 

I juni købte elektronikfirmaet Suning 70 procent af Inter Milan, mens et konsortium af kinesiske investorer har underskrevet en aftale, der gør, at de overtager Silvio Berlusconis 99,93 procent af AC Milan. 

- Det er et nederlag for italiensk fodbod. Et nederlag for Italien som land, for traditionerne, for alt, siger Buffon i et intervew med Corriere Della Sera. 

Kinas store interesse i europæisk fodbold skyldes, at den kinesiske præsident, Xi Jinping, vil øge kinesernes tilstedeværelse i international sport. Forretningsmænd har derfor investeret i en lang række europæiske klubber, så man kan trække viden fra Europa til Kina.

- Vi har, hvad vi fortjener, vi er uberegnelige og uden en rodfæstet følelse af tilhørsforhold, og det har historien altid vist os, siger den Juventus- og Italien-anføreren.

- Vi efterlyser italiensk identitet, men hvis vi efter 30 år oplever fem år med 10. pladser, så accepterer vi det ikke. 

AC Milan har ikke vundet ligaen de seneste fem år og ikke været en del af europæiske turneringer i de sidste tre. Inter Milan har ikke vundet ligaen siden Jose Mourinho førte klubben til "The Treble" i 09/10-sæsonen og har misset europæisk kvalifikation de seneste fem år.