• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Troels Bager Thøgersen

Premier League-klubber overvejer Sviatchenko-køb

Premier League-klubber overvejer Sviatchenko-køb
Foto: Michael Steele/Getty Images

Flere Premier League-hold med Leicester City i front overvejer et køb af Celtics dansker Erik Sviatchenko på deadline-dag eller til sommer.

Af Troels Bager Thøgersen

Erik Sviatchenko har haft et stærkt år i skotsk fodbold med fast plads i Celtics startopstilling siden skiftet fra FC Midtjylland i januar sidste år.

Den 25-årige midtstopper har spillet Champions League-fodbold mod FC Barcelona, Manchester City og Borussia Mönchengladbach, mens Celtic vandt mesterskabet for femte gang i streg og styrer mod den sjette som ubesejret efter 22 runder og kun en enkelt uafgjort undervejs.

Før Erik Sviatchenko skiftede fra FC Midtjylland til Celtic, havde flere engelske Premier League-klubber som Stoke, Sunderland og Norwich haft kig på midtstopperen, og i de seneste måneder er Premier League-interessen for alvor blusset op igen, efter danskeren har vist sikkerhed i luft- og duelspillet i den fysisk prægede skotske Premier League.

Tipsbladet erfarer, at en række Premier League-klubber har udvist interesse for Celtic-stopperen på det seneste, og forud for de sidste 24 timer i transfervinduet overvejer det engelske mesterhold Leicester City et deadline-køb af den danske landsholdsspiller, mens blandt andre Everton, Southampton og Burnley også har haft kig på et køb af den danske stopper.

Celtic solgte i 2015 den hollandske forsvarsspiller Virgil van Dijk til Southampton for 120 millioner kroner, og ifølge Tipsbladets oplysninger skal de skotske mestre være ude efter et beløb der nærmer sig samme prislag for at sælge den danske stopper, som Brendan Rodgers sandsynligvis først kunne erstatte til sommer med et par ugers opstart før afgørende Champions League-kvalifikationskampe.

Det sene tidspunkt i transfervinduet kan betyde, at en eventuel Erik Sviatchenko-transfer bliver skubbet til sommer.

Erik Sviatchenkos agent Allan Bak Jensen afviste mandag aften at kommentere specifikt på Tipsbladets oplysninger om interessen for Erik Sviatchenko.

- Erik er rigtig glad for at være i Celtic. Vi må se, hvad der sker i de sidste 24 timer i transfervinduet, siger Allan Bak Jensen til Tipsbladet.

Ved siden af interessen for Erik Sviatchenko skal Celtic også forholde sig til Chelsea-interesse for den 20-årige franske forward Moussa Dembelé, der har imponeret alt og alle siden et skifte fra Fulham i juni sidste år med 20 mål i 37 kampe, herunder to kasser i en 3-3 kamp mod Manchester City i september.

Erik Sviatchenko indbragte 13,5 millioner kroner, da FC Midtjylland solgte ham i januar 2016.

Det skrev Tipsbladet 5. februar 2016 om Erik Sviatchenkos transfer til Celtic i oversigten over Superligaens januar-transfervindue:

- Som beskrevet andetsteds i denne udgave af Tipsbladet har Erik Sviatchenko i flere transfervinduer været på vej væk fra FC Midtjylland. Men med et mesterskab, godt spil i Europa League og et 2015 uden længere skadespauser var et januar-salg oplagt, og efter at have snuset sent i transfervinduet sidste sommer overhalede Celtic et par interesserede klubber og byder nu på skotsk fodbold til Sviatchenko – i køreafstand fra den rigtige Premier League (undskyld Celtic-fans) og deres scouts.

Superliga

Mere Superliga

Fokus