Optakt: Borussia Dortmund - RB Leipzig
Bundesliga

Optakt: Borussia Dortmund - RB Leipzig

Der er topopgør på Signal-Iduna Park. Hjemmeholdet skal se, om de for en sjælden gangs skyld kan holde målet rent, mens gæsterne fortsat jagter Bayern.

Kampfakta:
Spillested: Signal-Iduna Park
Dommer: Stieler
Kamptidspunkt: Lørdag 18:30
På TV: Eurosport 2

Holdnyt:
Borussia Dortmund:
Thomas Tuchel og resten af holdet var med rette skuffede, efter de ikke kunne komme fra Mainz med mere end det ene point. Det var holdets fjerde uafgjorte resultat i de seneste fem kampe. Mere skuffende var det måske, at de igen ikke formåede at holde nullet. Mainz scorede med deres eneste forsøg indenfor rammen, og dermed ligger seneste clean sheet helt tilbage i november – lidt pudsigt mod Bayern.

Dortmund spiller ofte en god omgang offensiv fodbold i perioder, men de har svært ved at afgøre kampe, og derfor kæmper holdet fra Ruhr-distriktet lige nu for bare at holde sig i top-4.

Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende for de sort-gule, og i midtugen var Aubameyang igen ude at sige, at han går med tanker om et skifte. Hans mulige afløser på sigt, Isak, er endelig blevet spilleberettiget, men Tuchel har lagt op til, at der fortsat skal gå lidt tid, før han er klar.

Dortmund må undvære Bender og Sahin, der begge er skadede.

RB Leipzig:
“Die Bullen” havde noget nær et perfekt efterår, og de har også fået noget nær en perfekt start på foråret. Senest blev de sæsonens første hold til at slå Hoffenheim. Det blev gjort med cifrene 2-1.

Leipzig har masser af luft ned til pladserne uden for top-4, og en sejr i Dortmund vil for alvor give dem troen på, at et mesterskab er muligt.

De tre point rykkede dog allerede i midtugen en lille smule længere væk, da det kom frem, at topscorer Werner går glip af mødet grundet influenza. Også Gipson og Klostermann er ude, mens Forsberg afsoner sin sidste karantænedag.

Werners fravær kan betyde, at Keita rykkes længere frem, hvilket i givet fald vil betyde, at Yussuf Poulsen rykkes op som frontangriber.

Karantæner:
Borussia Dortmund: Ingen
RB Leipzig: Emil Forsberg

Bud på startopstillinger:
Borussia Dortmund: Bürki; Piszczek, Ginter, Sokratis; Schmelzer; Weigl; Götze, Guerreiro; Pulisic, Reus; Aubameyang
RB Leipzig: Gulacsi; Bernardo, Compper, Orban, Halstenberg; Demme, Ilsanker; D. Kaiser, Sabitzer, Keita; Poulsen

Vidste du at…:
RB Leipzigs Marcel Halstenberg spillede i Dortmund fra 2011 til 2013, men nåede dog aldrig at få førsteholdsdebut?

Dom:
Det her kan blive en kamp, hvor Dortmund viser det potentiale, de besidder. Samtidig mangler Leipzig et par nøglespillere. 3-2 til hjemmeholdet.

bulibold.dk er Danmarks største side om tysk fodbold. Vi leverer spiltips, analyser, podcasts og meget mere