Dortmund fik vigtig sejr mod RB Leipzig

Pierre-Emerick Aubameyang sikrede sig titlen som matchvinder, da RB Leipzig lørdag gæstede Signal Iduna Park.

RB Leipzig har været en af Bundesligaens helt store overraskelser i denne sæson, og på ligaens andenplads er de et jaget hold. Specielt af Dortmund, der forud for aftenens opgør på Signal Iduna Park lå nummer syv i en meget tæt sub-top.

For gæsterne var danske Yussuf Poulsen med fra start, og han og holdkammeraterne måtte tidligt erkende, at det var hjemmeholdet der tog initiativet, og med ti minutter til pause udmyntede det sig i en scoring. Pierre-Emerick Aubameyang udnyttede således Ousmane Dembeles oplæg og scorede til pauseresultatet 1-0.

I anden halvleg skulle RB Leipzig dermed have skabt nogle chancer, men ligesom i første halvleg viste det sig et stort problem for oprykkerne. Leipzig kom ikke til en eneste chance i de første 35 minutter, og så er det svært at vinde fodboldkampe.

På hjemmebane kørte Dortmund dermed 1-0-føringen i hus og sikrede sig tre points, der sender dem på Bundesligaens tredjeplads - dog stadig otte points bag RB Leipzig.