Dortmund straffes med bøde og tribunelukning efter Leipzig-bannere
Foto: Sascha Steinbach/Getty Images
Bundesliga

Dortmund straffes med bøde og tribunelukning efter Leipzig-bannere

Borussia Dortmund-fans medbragte forbudte bannere og smed ølkrus mod RB Leipzig-spillerne i lørdagens Bundesliga-kamp, og det straffes nu med en stor bøde og tvunget lukning af den berømte sydtribune i én kamp.

Stemningen på Signal Iduna Park i Dortmund er beundret vidt og bredt i fodboldens verden, og det skyldes ikke mindst sydtribunen, der til hver hjemmekamp er et gul og sort hav af flag og trøjer.

Nogle gange kammer lidenskaben dog over for nogle af de dedikerede Borussia Dortmund-fans, og det var tilfældet i lørdags, da RB Leipzig var på besøg. Yussuf Poulsens klub er forhadt i store dele af Tyskland for Red Bulls ejerskab af klubben, og det afspejlede sig på tribunerne.

Sydtribunen, som også kaldes "den gule mur", er altid hjemsted for mange bannere, men mod Leipzig var der flere end normalt, og nogle af dem gik over grænsen i deres budskab. Et omtalte eksempelvis Red Bull-sportschef Ralf Rangnick tidligere problemer med udbrændthed og opfordrede ham til at hænge sig selv. 

Det er over grænsen, har en disciplinærinstant i det tyske fodboldforbund (DFB) besluttet. Derfor er Dortmund blevet idømt en karantæne på 100.000 euro - godt 750.000 kroner - og tvunget lukning af sydtriben i næste hjemmekamp. Det bliver mod Wolfsburg 18. februar.

DFB nævner også, at der blev kastet fyldte ølbægere mod Leipzig-spillerne og tre andre episoder fra tidligere kampe som grundlag for straffen.

I forbindelse med Leipzig-kampen var der desuden ballade uden for stadion, hvor nogle hjemmebanefan blandt ande kastede sten og flasker efter medrejsende Leipzig-tilhængere. Det kan DFB dog ikke gøre noget ved, skriver forbundet. Det har kun beføjelser inden for stadion, og derfor er det en sag for myndighederne.