Officielt: Andreas Cornelius solgt til Italien
Foto: Getty Images
Superliga

Officielt: Andreas Cornelius solgt til Italien

Angriber Andreas Cornelius rykker til italienske Atalanta fra sommeren 2017.

Den danske angriber Andreas Cornelius er i gang med sin sidste tid i Superligaen. I hvert fald i denne omgang.

FC København har netop bekræftet, at klubben har solgt angriber Andreas Cornelius til italienske Atalanta, der ligger nummer fem i Serie A og blot har tre point op til fjerdepladsen, som aktuelt er Lazios.

Dermed vender Andreas Cornelius tilbage til udlandet, som han ellers ikke havde den store succes med i første omgang. I sommeren 2013 rykkede han til Cardiff, men fik ikke meget spilletid og skiftede derfor tilbage til FC København i januar 2014. Siden har han først kæmpet lidt med formen, men efter han har fundet den, er han blevet en stor profil i Superligaen igen.

Angriberen har i denne sæson scoret i Champions League mod blandt andet FC Porto, og 11 gange har landsholdsangriberen scoret i Superligaen.

- Vi er tilfredse med, at vi igen har lavet et stort salg til en af de største ligaer i Europa. Andreas har leveret en stor indsats for klubben og fortjener at få en ny chance i en stor liga. Det er en del af vores strategi at have spillere, der med FCK som base bliver attraktive for de største ligaer, og det er den her handel et godt eksempel på, siger direktør i FC København Anders Hørsholt til klubbens hjemmeside.

Selv glæder Andreas Cornelius sig nu til at komme tilbage til udlandet, hvor han får en chance for at bevise, at han godt kan begå sig.

- Timingen er god med et skifte her til sommer. Nu har vi sammen fundet et rigtigt godt match med Atalanta, der har en god plan for, hvad de vil med mig, og det har været helt afgørende for mig. Jeg er stadig utroligt glad for at være i FCK, og jeg er meget motiveret for at gøre tingene færdige her på den rigtige måde. Vi har et mesterskab og en pokaltitel at jagte, og det vil jeg give alt for, at vi lykkedes med, siger Andreas Cornelius.

Der er ingen meldinger om prisen, men tidligere har der været skrevet i flere danske medier, at Andreas Cornelius koster på den gode side af 30 millioner kroner, men også at Cardiff skal have en mindre andel af transfersummen.

FC København har allerede sikret sig en erstatning i form af Pieros Sotiriou, som klubben har hentet i cypriotiske APOEL. Han skifter 1. juli til FCK - samme dag, som Cornelius forlader klubben.