Nykåret landsholdsspiller blev truet på livet i Italien
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Landshold

Nykåret landsholdsspiller blev truet på livet i Italien

Da Frederik Sørensen spillede for Bologna, blev han og de andre spillere truet på livet. Nu nyder den nykårede landsholdsspiller dog tilværelsen i Köln.

Tirsdag nåede Frederik Sørensens fodboldkarriere et af sine højdepunkter. Her blev den 25-årige stopper udtaget til A-landsholdet for første gang, og dermed kan han se tilbage på en snørklet vej, der er endt på toppen.

For Sørensen forlod Lyngby BK som 18-årig til fordel for italiensk fodbold og Juventus. Her blev han efter 17 Serie A-kamp sendt til Bologna, der i Sørensens anden sæson rykkede ned. 

Det tog fansene ikke særlig godt. 

- Det var hårdt. For jeg kom jo fra det bedste i Italien til det dårligste. Vi var jo med i kampen om at undgå nedrykning. Og det går ikke stille af dernede. Presset er sindssygt. Vi blev truet på livet. Den anden sæson, hvor vi rykkede ud, var det ikke altid sjovt at spille kamp eller møde op til træning, siger han i et interview med Politiken.

- Efter nogle kampe mod slutningen af sæsonen måtte vi blive på stadion i et par timer, fordi folk var ophidsede. Så skulle vi møde cheferne fra de forskellige fangrupper, der havde noget, de gerne ville sige til os. Vi måtte jo bare tage imod. Når man er 21 år gammel, så er det en barsk omgang.

For snart to år siden kom Sørensen dog til FC Köln, hvor han har fundet fodboldlykken. Han er fast mand på holdet, der sluttede på femtepladsen i Bundesligaen, og som dermed skal spille Europa League i næste sæson.

Her føler han sig virkelig hjemme, siger han, men er påpasselig med at udstikke garantier. Den slags findes ikke i fodboldverdenen.

- I forhold til, hvor jeg er i dag, skal jeg ingen steder. Jeg føler mig hjemme i her. Men igen. Det er fodbold. Alt kan se anderledes ud i morgen.