Dansk debutant vil have trøjen op at hænge
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Landshold

Dansk debutant vil have trøjen op at hænge

Frederik Sørensen fra FC Köln fik debut for Danmark tirsdag aften mod Tyskland, og det var selvsagt noget, som gjorde den 25-årige forsvarsspiller glad.

Tirsdag aften kronede FC Köln-dansker Frederik Sørensen en flot sæson med landsholdsdebut mod Tyskland.

Den nu 25-årige tidligere Juventus-dansker har haft en flot sæson i det tyske, hvor han både har spillet på højre back og i midterforsvaret for en klub, der sluttede som nummer fem i Bundesligaen og i den kommende sæson skal spille i Europa League, og tirsdag fik han så også sin debut i rødt og hvidt, da han erstattede Riza Durmisi med 25 minutter igen af opgøret.

Frederik Sørensen har været længe undervejs, må man sige. Han var for seks år siden med ved U21-EM for Danmark, og den 6. juni var der endelig debut på A-holdet.

Og umiddelbart efter kampen kunne han også glæde sig over at have fået debut.

- Det er klart, at det er specielt. Det er 25 år siden, vi vandt EM, og jeg fik debut i dag, så den (spillertrøjen, red.) kommer nok op at hænge, sagde Frederik Sørensen efter sin debut.

Frederik Sørensen blev som bekendt placeret på højre back i opgøret mod tyskerne, hvor der var nok at se til med hurtige spillere som Julian Draxler og Amin Younes på banen. Selv var Sørensen dog ganske tilfreds med indhoppet.

- De kom ikke rigtigt igennem derovre. De spillede den en del rundt og gjorde det på et teknisk højt niveau. Vi fik lukket fint af, selvfølgelig kommer de til nogle chancer, når vi står dybt, siger Sørensen, der heller ikke var nervøs:

- Åge sagde hurtigt, at jeg skulle, så jeg nåede ikke at tænke over det. Jeg havde også haft tid til at forberede mig, hvis jeg skulle ind, så jeg havde dulmet nerverne mentalt, siger han.

Frederik Sørensen kan få landskamp nummer to, når Danmark på lørdag møder Kasakhstan i VM-kvalifikationen.