Video : Tipsbladet
Landshold

Ronaldo tvivlsom inden skæbnekampe

Portugal må måske undvære deres med længder største stjerne mod Andorra.

Med tanke på at Danmark trods to nederlag og en pointdeling alligevel kan spille sig direkte til VM, hvis resultaterne flasker sig i weekenden, kan det virke uretfærdigt, at europamestrene fra Portugal efter kun et eneste pointtab langt fra er sikre på VM-deltagelse. 

Årsagen er et utrolig tæt parløb i toppen af Gruppe B, hvor kampen om den direkte plads til VM er så nervepirrende, som den kan blive. 

Førerholdet Schweiz har nemlig vundet samtlige otte kampe indtil nu, mens Portugal foruden 2-0 nederlaget til netop Schweiz i første runde også har vundet alle sine kampe i kvalifikationen.

Lørdag møder europamestrene så Andorra, mens Schweiz møder Ungarn. Dernæst spiller de to tophold, hvad der kan blive en direkte duel om VM-deltagelse, når de ramler sammen på tirsdag i Lissabon.

I Portugal holder man derfor vejret i disse dage, efter at den absolutte stjernespiller Cristiano Ronaldo trænede for sig selv onsdag. Der spekuleres i, hvorvidt Real Madrid-stjernen kan spille mod Andorra, og landstræner Fernando Santos vil hverken be- eller afkræfte noget som helst:

- Alle vil gerne vide, om Cristiano spiller. Jeg beslutter det først et par timer inden kampstart, fortæller Santos ifølge Marca og fastholder, at Portugal på ingen måde tager for let på kampen mod Andorra:

- Hvis der er nogen, der allerede tænker på kampen mod Schweiz, ville de ikke være her i Andorra, siger Santos.

Den første kamp mellem de to mandskaber endte med en 6-0 sejr til Portugal. Andorra fik to røde kort i den kamp, og Cristiano Ronaldo scorede hele fire gange.