Island tog endnu et kæmpe skridt mod VM, da de besejrede Tyrkiet med 3-0.

Island overraskede alt og alle ved EM i Frankrig sidste år, og nu begynder det at ligne, at vi igen skal se Island ved en stor slutrunde.

Islænderne har nemlig i deres gruppe I bevist, at holdet langfra er en døgnflue.

Fredag aften imponerede de så endnu engang, da de på udebane slog Tyrkiet med 3-0. Johann Gudmundsson, Birkir Bjarnason og Kari Arnason scorede gæsternes mål.

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller Emre Mor kom på banen for Tyrkiet med en halv time igen, men kunne ikke stille noget op mod de stærke islændere.

Island har nu 19 point og fører gruppe I, der indeholder en uhyre spændende duel mellem tre hold i toppen.

Kroatien spillede nemlig uafgjort mod Finland, mens Ukraine vandt deres kamp mod Kosovo fredag aften, hvilket bringer de to hold op på 17 point og en delt andenplads i puljen. 

Island møder dog bundholdet Kosovo i den sidste puljekamp, mens Kroatien og Ukraine ramler sammen mandag. En islandsk sejr over Kosovo vil derfor sikre vores nordiske naboer en førsteplads og direke adgang til VM i en af kvalifikationens sværeste puljer.

Blandt de andre resultater fredag aften var det også værd at bemærke, at Irland vandt med 2-0 mod Moldova i Gruppe D, og nu kun er et enkelt point efter Wales på andenpladsen.

De to holder møder hinanden mandag i en direkte duel om at skulle spille knald-eller-fald kampene, der kan give kvalifikation til VM.

SENESTE NYT...
OP | NED