• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Rønnow: De andre har fået endnu større respekt for os

I Brøndby-målet får Frederik Rønnow mange clean sheets, og det skyldes blandt andet, at modstanderne har fået mere respekt for holdet, så de stiller sig længere tilbage på banen, mener han.

Af Anders Dehn

Når Brøndby IF søndag eftermiddag gæster FC Helsingør, er der god chance for, at holdet kan gå fra banen uden at lukke mål ind. Det er nemlig sket i seks af 12 kampe i denne, og med i alt 11 indkasserede mål er Brøndby andenbedst i defensiven. Desuden er FC Helsingør med 10 kasser i 12 kampe andendårligst i offensiven. 

Brøndby lå også højt på clean sheet-listen i sidste sæson, nærmere bestemt nummer tre med i alt 12 kampe uden at lukke mål ind. Derfor er det ikke uvant for målmand Frederik Rønnow at gå glad fra banen, men frekvensen har alligevel været noget højere i denne sæson.

Det forklarer landsholdskeeperen med, at modstanderne forsvarer sig tættere på eget mål og dermed har længere op til hans. Det giver mindre sved på panden for Rønnow.

- Det har set rigtig godt ud i rigtig mange af kampene. Jeg har måske ikke haft helt lige så meget at lave i forhold til sidste sæson, hvor der dog også var en del clean sheets. Men det er nok en blanding af, at vi har justeret på nogle ting, og så at holdene har fået endnu større respekt for os, så de stiller sig længere tilbage på banen, siger han til brondby.com.

- Så som målmand har det været en sæson, hvor jeg har skullet indstille mig på at have lidt færre redninger – men det er selvfølgelig et luksusproblem, og det er hele forsvarets fortjeneste. Så det er nogle andre ting, man skal fokusere på i forhold til kampene, hvor der er chancer konstant.

Rønnow og resten af Brøndby-defensiven skal dog øge frekvensen endnu mere, hvis de skal nå samme antal clean sheets som FC København i sidste sæson. Da holdt mestrene målet rent i 21 af 36 kampe.

Der er kickoff fra Helsingør Stadion på søndag klokken 16.

Superliga

Mere Superliga

Fokus