• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Anders Dehn

Cheftræneren fortsætter for danskerduo i Köln

Frederik Sørensen og Nikolas Narteys træner, Stefan Ruthenbeck, forbliver cheftræner i FC Köln til udgangen af sæsonen. Han tog over som midlertidig træner, da Peter Stöger blev fyret i begyndelsen af december.

Af Anders Dehn

I går kunne Werder Bremen fortælle, at den midlertidige cheftræner, Florian Kohfeldt, fortsætter på posten i den nærmeste fremtid. Dermed ved Thomas Delaney altså, hvem han skal imponere lidt endnu.

I dag er turen så kommet til to andre Bundesliga-danskere, hvis midlertidige træner har fået lov til at blive siddende i sædet. FC Köln fortæller således, at Stefan Ruthenbeck har underskrevet en kontrakt, der gælder til slutningen af indeværende sæson.

Læs også: Delaneys nye træner får lov at fortsætte

Ruthenbeck var indtil 3. december U19-træner i klubben, men overtog styringen med førsteholdet, efter cheftræner Peter Stöger blev fyret. 

- Stefan Ruthenbeck og hans stab var i stand til at overbevise mig om deres arbejde hidtil. De har gjort det godt i forhold til at forberede holdet, finde de rette ord og komme med løsninger i en svær situation. De har min tillid, og det er, derfor vi har besluttet at fortsætte med at arbejde med denne trænerstab, siger holdmanager Armin Veh til klubbens hjemmeside.

Det er et stort øjeblik for Ruthenbeck, der ikke lægger skjul på, at han holder meget af den klub, som han altså skal stå i spidsen for i et halvt år endnu.

- FC er min klub. At få tillid til at gøre mit arbejde her gør mig stolt som lokal kølner, og det er en fantastisk chance som træner. Sammen med min trænerstab vil vi gøre alt, der står i vores magt, for at gå ind de til næste 17 ligakampe, som om de var finaler og forsøge at holde drømmen om at overleve i Bundesligaen i live, siger han.

Det er dog ikke nogen let opgave. Köln har fået blot seks point i sæsonens første 17 kampe og ligger suverænt sidst i tabellen.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus